Nye kartofler med kaviar
45 min

Nye kartofler med kaviar

Med denne opskrift på nye kartofler med kaviar kan du servere en lækker forret. Kombinationen af små, nye kartofler, purløgssmør og kaviar smager himmelsk-
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nye kartofler med kaviar

Med denne opskrift på nye kartofler med kaviar kan du servere en lækker forret. Kombinationen af små, nye kartofler, purløgssmør og kaviar smager himmelsk-

  • 400 g små, nye kartofler
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt

Purløgssmør

  • 50 g blødt smør
  • 2 spsk fintklippet purløg
  • 1 tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g ufarvet kaviar

Pynt

  • purløg
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem i ca. 15 min. - de skal kun lige være møre.

Purløgssmør

Rør smør med purløg, salt og peber. Smag til.

Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre i gryden. Halvér kartoflerne, og anret dem i tætte bunker på 4 tallerkener. Fordel purløgssmørret over de varme kartofler, så smørret begynder at smelte. Fordel den kolde kaviar over kartoflerne - en lille bunke til hver. Pynt med purløgsstrå og friskkværnet peber. Server straks.

Tips

I stedet for nye kartofler kan man anvende små aspargeskartofler - kog dem med skræl og pil dem. I så fald bør de varmes op i kogende vand ca. 3 min. inden de anrettes med smørret. Server evt. kartoflerne med skræl.

I stedet for kaviar kan man anvende frisk eller frossen stenbiderrogn, löjrom eller lakserogn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Her vil en god chablis rigtig komme til sin ret, gerne en 1. cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jomfruhummer