Nytårstorsk - bagt torsk med sennepssauce

Nytårstorsk - bagt torsk med sennepssauce

60+ min Hovedret

Skøn klassisk Nytårstorsk, selvfølgelig helt perfekt til nytårsaften eller andre lejligheder hvor torsken har hovedrollen. Der bliver i mange danske hjem serveret torsk, som en del af nytårsmenuen. Ofte serveres Nytårstorsken med sennepssauce og rødbeder som her. Der er forskel på om torsken bages, dampes eller koges. Vi bager vores Nytårstorsk, men har du en åben flaske hvidvin, kan du med fordel give 1 dl til nytårstorsken. Saucen giver et blidt og syrligt modspil til den sarte smag af torsk og sennepskornene er lækre, sprøde og knasende - den ultimative sennepssauce.

Mere inspiration

Dejlig dessert, der også kan bruges en festlig aften.

Velbekomme!
Tip

Tilsæt 1 dl hvidvin til det ovnfaste fad med torsk, og få en mere dampet udgave af nytårstorsk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15998 kJ / 3824 kcal

Næringsindhold pr. 100g

528 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 13,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 31,8 % 9,9 g
Fedt: 54,4 % 7,8 g

Ingredienser