Oksebov i rødvinssauce
4 timer 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Klassisk simreret med auberginer og rødløg. Som drys en variation over den italienske gremolata.
Ingredienser
2¼ kg
Oksebov uden ben
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
3
Auberginer i store tern (ca. 500 g)
|
|
4
Rødløg i store tern (ca. 300 g)
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1½ spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1¼ liter
Rødvin, fx rioja
|
Gule ris
25 g
Smør
|
|
---|---|
3 dl
Løse ris, parboiled (ca. 240 g)
|
|
¼ tsk
Safran (ca. 0,1 g)
|
|
4½ dl
Vand
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Ostedrys
400 g
Salatost i tern - afdryppet
|
|
---|---|
4
Små knuste fed hvidløg
|
|
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 dl
Hakket frisk bredbladet persille
|
Tilbehør
300 g
Speltbrød
|
---|
Sådan gør du
Fyld
Gule ris
Ostedrys
Oksebov i rødvinssauce kan tilberedes dagen før.
Det er en stor portion kød, men det svinder temmelig meget ved tilberedningen.
Kraftig rødvin, fx rioja crianza vil være god både i og til retten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
34283 kJ / 8194 kcal
Næringsindhold pr. 100g
690 kJ / 165 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 27,7 % | 11,2 g |
Kulhydrat: | 19,7 % | 8 g |
Fedt: | 52,4 % | 9,8 g |
Alkohol: | 0,2 % |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
