Oksebov i rødvinssauce

4 timer 30 min
Arbejdstid: 45 min
Oksebov i rødvinssauce

Klassisk simreret med auberginer og rødløg. Som drys en variation over den italienske gremolata.

Ingredienser

2¼ kg Oksebov uden ben
50 g Smør
3 Auberginer i store tern (ca. 500 g)
4 Rødløg i store tern (ca. 300 g)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ spsk Groft salt
Friskkværnet peber
1¼ liter Rødvin, fx rioja

Gule ris

25 g Smør
3 dl Løse ris, parboiled (ca. 240 g)
¼ tsk Safran (ca. 0,1 g)
4½ dl Vand
¾ tsk Groft salt

Ostedrys

400 g Salatost i tern - afdryppet
4 Små knuste fed hvidløg
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 dl Hakket frisk bredbladet persille

Tilbehør

300 g Speltbrød

Sådan gør du

Fyld

  • Fjern grove sener og hinder fra kødet og skær det i 12 store stykker.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun 3-4 stykker bov ad gangen (ca. 3 min i alt)
  • Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med grøntsager og krydderier.
  • Hæld rødvinen over og dæk bradepanden med alufolie.
  • Sæt retten i en kold ovn.Indstil på 175° - traditionel ovn og steg i ca. 4 timer og smag til.

Gule ris

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits ris og safrantråde i ca. 2 min.
  • Tilsæt vand og salt.
  • Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Ostedrys

  • Mos salatosten og bland den med hvidløg, citronskal og persille.
  • Kom ostedrysset i en skål.
  • Løft kød og grøntsager over i et stort, varmt fad og hæld rødvinsskyen over.
  • Pynt med lidt ostedrys og server gule ris, brød og resten af ostedrysset til.

Oksebov i rødvinssauce kan tilberedes dagen før.

Det er en stor portion kød, men det svinder temmelig meget ved tilberedningen.

Kraftig rødvin, fx rioja crianza vil være god både i og til retten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

34283 kJ / 8194 kcal

Næringsindhold pr. 100g

690 kJ / 165 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 27,7 % 11,2 g
Kulhydrat: 19,7 % 8 g
Fedt: 52,4 % 9,8 g
Alkohol: 0,2 %
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/oksebov-i-rodvinssauce/