Oksefilet med råsyltede rødbeder og majscreme
60+ min

Oksefilet med råsyltede rødbeder og majscreme

Saftig oksefilet med forår og sommerens friske grøntsager - perfekt til stegning på grill.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksefilet med råsyltede rødbeder og majscreme

Saftig oksefilet med forår og sommerens friske grøntsager - perfekt til stegning på grill.

Antal portioner

Råsyltede rødbeder

  • 2 rødbeder
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk sukker
  • 10 g smør
  • 600 g oksefileter

Majscreme

  • 1 fennikel i tynde skiver
  • 1 liter rensede friske spinatblade
  • 1 spsk grofthakkede friske timianblade

Pynt

  • friske timianblade

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Råsyltede rødbeder

Skræl og snit rødbederne så tyndt som muligt, brug evt. en mandolin eller en kartoffelskræller. Pisk olie, eddike, hvidløg og sukker sammen i en skål og kom rødbederne heri. Lad rødbederne marinere tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Krydr oksefileten med ½ tsk groft salt og friskkværnet peber og brun den på alle sider ca. 3 min. i alt. Kom den i en lille bradepande og steg den midt i ovnen. Mål med et stegetermometer centrumstemperaturen - den skal være ca. 55°. Tag stegen ud og hold den varm.

Majscreme

Fjern imens dækbladene og kog majskolberne i en gryde med letsaltet vand i ca. 20 min. Skær majskornene fra kolben. Blend majs og flødeost med en stavblender i ca. 45 sek. Tilsæt ¾ tsk groft salt og friskkværnet peber. Smag cremen til.

Pluk det grønne af fenniklen og hak det groft. Vend fennikel sammen med fennikeltop, timian, spinat og de råsyltede rødbeder.

Ved serveringen

Skær kødet i tynde skiver og anret det sammen med salat og lun majscreme.

Tips

Oksefileten kan også steges på grillen.

Majscremen kan også serveres kold.

Stegetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 37 %
Print