Oksekødspie med ost og oliven

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

45 min

Lækker sprødt låg til kød og grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

Tærtefyld

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 400 g optøet, frossen spinatblade
  • 1 spsk dijonsennep
  • 150 g Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg Salatost i tern med persille og hvidløg
  • 50 g sorte oliven uden sten
  • 2 ark filodej (ca. 50 g)
  • 10 g smør

Tilbehør

  • 500 g gulerødder
  • 300 g hvidkål
  • 2 appelsiner
  • 1 spsk flydende honning

Sådan gør du

Sådan gør du

Brun oksekødet i en varm wok med olie og krydr med salt og peber. Tilsæt løg, hvidløg, grofthakket spinat og sennep. Lad retten simre under omrøring og smag til. Vend ost og oliven i og fordel retten i et smurt, ovnfast fad. Pensl de 2 ark filodej med smør og læg dem ovenpå hinanden og fold dem én gang, så dejen ligger i 4 lag. Dæk fadet med dejen og tryk den godt ned omkring fyldet. Klip nogle huller i dejen og bag pien midt i ovnen.

Server oksekødspie"en med råkostsalat af revne gulerødder, fintsnittet hvidkål og appelsinsaft - evt. smagt til med lidt honning.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: