Oksekødspie med ost og oliven
45 min

Oksekødspie med ost og oliven

Lækker sprødt låg til kød og grøntsager.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksekødspie med ost og oliven

Lækker sprødt låg til kød og grøntsager.

Antal portioner

Tærtefyld

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 400 g optøet, frossen spinatblade
  • 1 spsk dijonsennep
  • 150 g Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
  • 50 g sorte oliven uden sten
  • 2 ark filodej (ca. 50 g)
  • 10 g smør

Tilbehør

  • 500 g gulerødder
  • 300 g hvidkål
  • 2 appelsiner
  • 1 spsk flydende honning

Fremgangsmåde:

Brun oksekødet i en varm wok med olie og krydr med salt og peber. Tilsæt løg, hvidløg, grofthakket spinat og sennep. Lad retten simre under omrøring og smag til. Vend ost og oliven i og fordel retten i et smurt, ovnfast fad. Pensl de 2 ark filodej med smør og læg dem ovenpå hinanden og fold dem én gang, så dejen ligger i 4 lag. Dæk fadet med dejen og tryk den godt ned omkring fyldet. Klip nogle huller i dejen og bag pien midt i ovnen.

Server oksekødspie"en med råkostsalat af revne gulerødder, fintsnittet hvidkål og appelsinsaft - evt. smagt til med lidt honning.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 46 %
Print