Oksekødssuppe med bønner
45 min

Oksekødssuppe med bønner

Skøn og fyldig oksekødssuppe. En suppe, som rigtig kan varme på en kold dag, både fordi den er spicy og krydret og fordi der er masser af dejligt fyld i.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksekødssuppe med bønner

Skøn og fyldig oksekødssuppe. En suppe, som rigtig kan varme på en kold dag, både fordi den er spicy og krydret og fordi der er masser af dejligt fyld i.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 200 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 3 hakkede rødløg
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 grøn peberfrugt i tern
  • 1 dåse bønner i chilisauce
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 tsk mildt chilipulver
  • 2 tsk groft salt
  • 1 liter vand
  • 2 spsk lys saucejævner

Tilbehør

  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Smelt fedtstof i en gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits kødet ca. 1 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt hvidløg, rødløg og peberfrugter og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt bønner med væde, tomatpuré, krydderier og vand. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Drys saucejævner i suppen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Hæld oksekødssuppen i en stor, varm skål og syrnet fløde i en lille skål ved siden af.

Mad til i morgen

Er der suppe tilovers, kan man evt. jævne suppen og servere den som sauce til pasta eller kartoffelmos.

Tip

Du kan bage dine egne flutes - se link.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %
Print