Oksemørbradbøffer med lun salat og pebersauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Røde bøffer, kartofler, pebersauce og det meste af salaten kan gøres klar i rigtig god tid. Så mangler du bare lige at lave den lune salat færdig og lune resten....det er da nemt.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelkupler

Oksemørbradbøffer

  • 1100 g afpudset oksemørbrad
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet 5-peberblanding

Pebersauce

Lun salat

  • 300 g bolsjebeder i strimler
  • 4 rødløg i tynde både (ca. 300 g)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 200 g svampe, fx kejserhatte eller andre robuste svampe i skiver
  • 1 tsk groft salt
  • 3 dl kviste af kruspersille
  • 75 g rensede enokisvampe

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelkupler

Pensl 12 små ovnfaste forme - eller aluforme (a ca. 1½ dl) med smør. Fordel kartoffelskiverne i formene lagvis med salt og ca. 75 g af osten. Hæld ½ spsk fløde i hver skål. Bag kartoffelkuplerne midt i ovnen. Lad kartoflerne køle af og vend dem ud. Fordel dem, med undersiden opad, på en plade med bagepapir. Drys med resten af osten og gratiner kartoffelkuplerne øverst i ovnen - lige inden serveringen.

Oksemørbradbøffer

Gå mørbradstykket efter for eventuelle sener og skær det i 6 tykke bøffer. Pres dem evt. let. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Tag bøfferne op og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber. Bag bøfferne nederst i ovnen - bagetiden kan variere efter tykkelse, men efter ca. 10 min. er de røde indeni, efter ca. 15 min. er de rosa.

Pebersauce

Rist peberblandingen i en tør pande i ca. ½ min. Kom cognacen i panden og lad den dampe væk under omrøring. Tilsæt vand, fond, piskefløde og salt og bring pebersaucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog pebersaucen i ca. 1 min og smag til.

Lun salat

Kom beder og løg i en stor skål og hæld kogende vand over, så det dækker. Lad grøntsagerne trække i ca. 10 min. Hæld vandet fra og vend grøntsagerne med citronsaft, sukker og salt. Lad dem marinere tildækket på køkkenbordet i mindst ½ time. Tag grøntsagerne op af marinaden.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg kejserhattene ved kraftig varme i ca. 5 min. Drys med salt. Tag panden af varmen og vend de marinerede grøntsager og halvdelen af persillekvistene i de stegte svampe. Smag til og kom den lune salat i et fad. Pynt med enoki svampe og resten af persillekvistene. Server straks.

Bagetid for kartoffelkupler

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Gratinering af kartoffelkupler

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid for mørbradbøffer

10-15 min. ved 225° - varmluft.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

En klassisk ledsager til peber, som også vil klæde retten helt generelt, er de røde vine på syrah-druen. Nordrhône er det bedste bud, fx en Hermitage.

Læs mere om vin til mad