Oksemørbradbøffer med lun salat og pebersauce
60+ min

Oksemørbradbøffer med lun salat og pebersauce

Røde bøffer, kartofler, pebersauce og det meste af salaten kan gøres klar i rigtig god tid. Så mangler du bare lige at lave den lune salat færdig og lune resten....det er da nemt.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksemørbradbøffer med lun salat og pebersauce

Røde bøffer, kartofler, pebersauce og det meste af salaten kan gøres klar i rigtig god tid. Så mangler du bare lige at lave den lune salat færdig og lune resten....det er da nemt.

Antal portioner

Kartoffelkupler

Oksemørbradbøffer

  • 1100 g afpudset oksemørbrad
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet 5-peberblanding

Pebersauce

Lun salat

  • 300 g bolsjebeder i strimler
  • 4 rødløg i tynde både (ca. 300 g)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 200 g svampe, fx kejserhatte eller andre robuste svampe i skiver
  • 1 tsk groft salt
  • 3 dl kviste af kruspersille
  • 75 g rensede enokisvampe

Fremgangsmåde:

Kartoffelkupler

Pensl 12 små ovnfaste forme - eller aluforme (a ca. 1½ dl) med smør. Fordel kartoffelskiverne i formene lagvis med salt og ca. 75 g af osten. Hæld ½ spsk fløde i hver skål. Bag kartoffelkuplerne midt i ovnen. Lad kartoflerne køle af og vend dem ud. Fordel dem, med undersiden opad, på en plade med bagepapir. Drys med resten af osten og gratiner kartoffelkuplerne øverst i ovnen - lige inden serveringen.

Oksemørbradbøffer

Gå mørbradstykket efter for eventuelle sener og skær det i 6 tykke bøffer. Pres dem evt. let. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Tag bøfferne op og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber. Bag bøfferne nederst i ovnen - bagetiden kan variere efter tykkelse, men efter ca. 10 min. er de røde indeni, efter ca. 15 min. er de rosa.

Pebersauce

Rist peberblandingen i en tør pande i ca. ½ min. Kom cognacen i panden og lad den dampe væk under omrøring. Tilsæt vand, fond, piskefløde og salt og bring pebersaucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog pebersaucen i ca. 1 min og smag til.

Lun salat

Kom beder og løg i en stor skål og hæld kogende vand over, så det dækker. Lad grøntsagerne trække i ca. 10 min. Hæld vandet fra og vend grøntsagerne med citronsaft, sukker og salt. Lad dem marinere tildækket på køkkenbordet i mindst ½ time. Tag grøntsagerne op af marinaden.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg kejserhattene ved kraftig varme i ca. 5 min. Drys med salt. Tag panden af varmen og vend de marinerede grøntsager og halvdelen af persillekvistene i de stegte svampe. Smag til og kom den lune salat i et fad. Pynt med enoki svampe og resten af persillekvistene. Server straks.

Bagetid for kartoffelkupler

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Gratinering af kartoffelkupler

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid for mørbradbøffer

10-15 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 58 %
Print

Vin match

En klassisk ledsager til peber, som også vil klæde retten helt generelt, er de røde vine på syrah-druen. Nordrhône er det bedste bud, fx en Hermitage.

Læs mere om vin til mad