Oksesatay med peanutdressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Satay kender vi fra Thailand og er små lækre spyd af marineret, grillet kød serveret med en sauce.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Oksesatay

  • 40 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 1200 g okseklump
  • 1½ dl japansk sojasauce
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1½ spsk olie til stegning

Peanutsdressing

Grøntsager

  • 2½ agurker
  • 2 røde peberfrugter i strimler
  • 10 små nye gulerødder

Pynt

  • peanuts

Tilbehør

  • 600 g landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Oksesatay

Læg spyddene i koldt vand. Afpuds kødet for evt. hinder. Skær kødet i ½ cm skiver. Skær hver skive i 1½ cm brede strimler - ca. 7 cm lange. Rør soja og ingefær sammen i en skål og vend kødet heri. Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.

Peanutdressing

Vend det syrnede produkt sammen med peanuts, chilipeber, citrongræs, ingefær, farin og krydderier, og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Grøntsager

Skær agurkerne igennem på langs og fjern kernene. Skær agurkerne i lange tynde stave. Anret agurk, peberfrugt og gulerødder i glas og stil tildækket i køleskabet.

Oksesatay, fortsat

Fordel kødet på spyddene, 3-4 stykker kød pr. spyd. Steg spyddene ved kraftig varme i lidt olie i en pande/grillpande ca. 1 min. på hver side.

Ved serveringen

Hæld peanutdressingen i skåle og server til grøntsagerne og de varme spyd.

Tip

Peberfrugt kan erstattes af lange, milde røde chilipebere.

Oksesatay kan steges dagen før og varmes i ovnen ca. 5 min. ved 200 grader. Peanutdressingen kan tilberedes nogle timer i forvejen.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,7 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag