

Oksetyndsteg med persillerodspure og grillet polenta
60+ min
Opskriften på oksetyndsteg med persillerodspure og grillet polenta giver en festlig og velsmagende ret. Oksetyndsteg, polenta, cherrytomater og peberrodspuré smager himmelsk sammen.
Ingredienser
Opskriften gælder for 10 personer
Cherrytomater i Noilly Prat
- ½ liter tomatjuice
- 150 g skalotteløg i tynde både
- 2 små fed hvidløg i kvarte
- 1 dl tør fransk vermouth fx noilly prat
- ¼ tsk sukker
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 750 g små cherrytomater
- 5 dl friske basilikumblade 2 potter
Grillet polenta
- 1 liter vand
- 250 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
- 100 g smør i små stykker
- 2 små knuste fed hvidløg
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Persillerodspuré
- 1½ liter vand
- 2 kg persillerødder
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 5 dl kviste af bredbladet persille
-
½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 75 g smør
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 1 spsk groft salt
- friskkværnet peber
Oksetyndsteg
- 1½ kg oksetyndsstegsfilet med fedtkant
- 25 g smør
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Cherrytomater i noilly prat
Bring tomatjuice, løg og hvidløg i kog i en gryde. Kog ved jævn varme i ca. 3 min. Tag gryden af varmen, tilsæt noilly prat og smag til med sukker, salt og peber.
Prik cherrytomaterne med fx en kødnål. Læg dem lagvis med basilikumbladene i et dybt fad og hæld den varme lage over. Lad tomaterne trække tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Tag cherrytomaterne ud af køleskabet ca. 3 timer før serveringen. Anret med lidt af lagen i en skål.
Grillet polenta
Bring vand i kog i en gryde. Drys langsomt polenta i under omrøring. Kog ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og tilsæt smør. Smag til med hvidløg, salt og peber. Smør en lille bradepande (ca. 4 x 18 x 25 cm) og læg et stykke bagepapir i bunden - ikke op ad siderne. Hæld den varme polenta i bradepanden, og glat overfladen. Bank formen i bordet så polentaen bliver helt fast og tæt. Stil polentaen tildækket i køleskabet til næste dag.
Persillerodspuré
Bring vand i kog i en stor gryde. Skræl persillerødderne og skær dem i tern (ca. 2 x 2 cm). Kom dem i gryden sammen med citronsaft, og kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Vend persillen i det kogende vand. Tag 1 dl af kogevandet fra, og hæld grøntsagerne til afdrypning i et stort dørslag.
Kog imens piskefløden ved jævn varme i ca. 12 min., eller til der er ca. 4 dl tilbage. Tilsæt smørret og lad det smelte.
Hak - ad flere gange - grøntsagerne og flødeblandingen i en foodprocessor ved højeste hastighed i ca. 3 min., eller til puréen er glat . Kom persillerodspuréen tilbage i gryden, og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. lidt af kogevandet hvis puréen er for tyk.
Rids fedtkanten på stegen. Lad smørret blive gyldent i en pande, og brun stegen 2 min. på hver af de 6 sider - ialt ca. 12 min. Læg kødet i en lille bradepande og sæt evt. et stegetermometer i siden på stegen. Drys med salt og peber, og steg midt i ovnen. Mål stegens centrumstemperatur efter ca. ½ time - den skal være 55° (rosa). Steg evt. kødet færdigt - og tag det ud af ovnen. Lad stegen hvile utildækket i bradepanden i ca. 20 min.
Grillet polenta, fortsat
Vend imens polentaen ud på et spækbræt og fjern bagepapiret. Skær polentaen i ½ cm tynde skiver og del skiverne
på tværs. Fordel stykkerne på plader med alufolie. Grill dem øverst i ovnen i ca. 15 min., eller til de er let gyldne.
Vend stykkerne og grill yderligere ca. 5 min. Server grillet polenta varm.
Ved serveringen
Varm persillerodspuréen igennem og server i varme skåle. Skær stegen i tynde skiver og anret på varme fade. Dryp evt. stegesky over kødskiverne.
Tip
Cherrytomater i Noilly prat, kan stå to dage i køleskabet.
Polenta stykkerne, kan grilles dagen før - og varmes inden serveringen, 5 min. ved 250 grader.
Persillerodspure, kan tilberedes dagen før og varmes selve dagen.
Stegetid for kød
Ca. 45 min. ved 175°.
Grilltid for polenta
Ca. 20 min.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 38000 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 27,5 g
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 22 %
- Fedt: 60 %
- Alkohol: 1 %