Ølbraiseret kalv og fennikelmos
60+ min

Ølbraiseret kalv og fennikelmos

Øl og "lakrids" - ja, hvorfor ikke? Det er en skøn ret! Gå en tur og kom hjem til et velduftende køkken.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ølbraiseret kalv og fennikelmos

Øl og "lakrids" - ja, hvorfor ikke? Det er en skøn ret! Gå en tur og kom hjem til et velduftende køkken.

Antal portioner
  • 1 kg kalvetykkam
  • 1 tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 1 halveret zittauerløg
  • 1 stort halveret fed hvidløg
  • ½ liter hvedeøl, fx fynsk forår
  • 4 kviste af frisk timian
  • friskkværnet peber
  • 400 g små nye gulerødder i halve
  • 8 forårsløg i mindre stykker

Fennikelmos

  • 1 liter vand
  • 1 kg skrællede bagekartofler i mindre stykker
  • 1 fennikel i mindre stykker
  • 10 g smør
  • ½ dl mælk
  • 1½ tsk groft salt

Pynt

  • hakkede saltede mandler
  • brøndkarse

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Fremgangsmåde:

Drys kalvetykkammen med salt og lad den stå tildækket på køkkenbordet i ca. 20 min.

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde (egnet til ovn). Brun kød, løg og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt øl, timian og peber og læg låg på. Stil gryden på en plade og steg kødet nederst i ovnen. Vend kødet 2-3 gange undervejs.Tilsæt, efter ca. 2 timer, gulerødderne og steg kødet færdigt. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 80°. Drys forårsløgene ned omkring kødet.

Fennikelmos

Kom kartofler og fennikel i kogende vand og kog det i ca. 15 min. - eller til grøntsagerne er møre. Hæld vandet fra, og damp grøntsagerne tørre. Mos kartofler og grøntsager groft med fx en kartoffelstøder. Tilsæt smør, mælk og salt og vend det godt sammen. Smag til.

Ved serveringen

Tag kødet op og skær halvdelen i skiver - gem resten til pålæg. Læg kødskiverne tilbage i gryden med stegesky og grøntsager. Drys med mandler og brøndkarse og server straks med fennikelmos og brød til.

Stegetid

Ca. 2½ time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %
Print