Ølbraiseret kalv og fennikelmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Øl og "lakrids" - ja, hvorfor ikke? Det er en skøn ret! Gå en tur og kom hjem til et velduftende køkken.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg kalvetykkam
  • 1 tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 1 halveret zittauerløg
  • 1 stort halveret fed hvidløg
  • ½ liter hvedeøl, fx fynsk forår
  • 4 kviste af frisk timian
  • friskkværnet peber
  • 400 g små nye gulerødder i halve
  • 8 forårsløg i mindre stykker

Fennikelmos

  • 1 liter vand
  • 1 kg skrællede bagekartofler i mindre stykker
  • 1 fennikel i mindre stykker
  • 10 g smør
  • ½ dl mælk
  • 1½ tsk groft salt

Pynt

  • hakkede saltet mandel
  • brøndkarse

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kalvetykkammen med salt og lad den stå tildækket på køkkenbordet i ca. 20 min.

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde (egnet til ovn). Brun kød, løg og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt øl, timian og peber og læg låg på. Stil gryden på en plade og steg kødet nederst i ovnen. Vend kødet 2-3 gange undervejs.Tilsæt, efter ca. 2 timer, gulerødderne og steg kødet færdigt. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 80°. Drys forårsløgene ned omkring kødet.

Fennikelmos

Kom kartofler og fennikel i kogende vand og kog det i ca. 15 min. - eller til grøntsagerne er møre. Hæld vandet fra, og damp grøntsagerne tørre. Mos kartofler og grøntsager groft med fx en kartoffelstøder. Tilsæt smør, mælk og salt og vend det godt sammen. Smag til.

Ved serveringen

Tag kødet op og skær halvdelen i skiver - gem resten til pålæg. Læg kødskiverne tilbage i gryden med stegesky og grøntsager. Drys med mandler og brøndkarse og server straks med fennikelmos og brød til.

Stegetid

Ca. 2½ time ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag