Oliventærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Anderledes og helt fantastisk madtærte for alle der elsker oliven. Server med blandet salat og bagte tomater.

Ingredienser

1 tærte - ca. 6 stykker

Antal portioner

  • 1 pakke grov usødet tærtedej (ca. 35 cm i diameter)

Hertil bagte tomater - se link.

  • 100 g blandet salat
  • ½ dl fintklippet purløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk mørk balsamicoeddike

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Beklæd 1 springform (ca. 22 cm i diameter) med tærtedejen. Kanterne skal være høje. Forbag bunden midt i ovnen. Beklæd evt. bunden med bagepapir, fyld den med tørrede bønner under forbagningen - for at holde på formen (kassér bønnerne bagefter).

Pil chalotteløg og kog dem 3 min. i saltet vand. Hæld dem i en sigte. Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber. Tilsæt revet ost. Læg oliven og perleløg i tærtebunden og fyld op med æggeblandingen. Læg timiankvistene øverst. Bag tærterne midt i ovnen. Dæk evt. dejkanterne med alufolie efter 15 min. bagetid. Stil tærten i køleskabet indtil servering.

Ved serveringen

Læg blandet salat på toppen af tærten, og pynt med purløg og bagte tomater. Dryp med olivenolie og balsamicoeddike efter smag.

Forbagning

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: