Oliventærte
60+ min

Oliventærte

Anderledes og helt fantastisk madtærte for alle der elsker oliven. Server med blandet salat og bagte tomater.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oliventærte

Anderledes og helt fantastisk madtærte for alle der elsker oliven. Server med blandet salat og bagte tomater.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2 pakker usødet tærtedej (frost)
  • 400 g skalotteløg (evt. frosne perleløg)
  • 6 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g Cheasy® Revet Mozzarella 13%
  • 250 g blandede stenfri oliven - store sorte og grønne
  • 24 kviste af frisk timian

Hertil bagte tomater - se link.

  • 200 g blandet salat
  • ½ dl fintklippet purløg
  • 2 spsk olivenolie
  • mørk balsamicoeddike

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Beklæd 2 springforme (ca. 22 cm i diameter) med tærtedejen. Kanterne skal være høje. Forbag bundene midt i ovnen. Bunden kan evt. fyldes med tørrede bønner under forbagningen - for at holde på formen (kassér bønnerne bagefter). Pil chalotteløg og kog dem 3 minutter i saltet vand. Hæld dem i en sigte. Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber. Tilsæt revet ost. Læg oliven og perleløg i tærtebunden og fyld op med æggemassen. Læg timiankvistene øverst. Bag tærterne midt i ovnen. Dæk evt. dejkanterne med alufolie efter 15 min. bagetid. Stil tærterne i køleskabet indtil servering.

Ved serveringen

Læg blandet salat på toppen af tærten, og pynt med purløg og bagte tomater. Dryp med olivenolie og balsamicoeddike efter smag.

Forbagning

Ca. 8 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %
Print