Oliventærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Anderledes og helt fantastisk madtærte for alle der elsker oliven. Server med blandet salat og bagte tomater.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

1 tærte - ca. 6 stykker

Antal portioner

  • 1 pakke grov usødet tærtedej (ca. 35 cm i diameter)

Hertil bagte tomater - se link.

  • 100 g blandet salat
  • ½ dl fintklippet purløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk mørk balsamicoeddike

Indkluderet i opskriften

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Beklæd 1 springform (ca. 22 cm i diameter) med tærtedejen. Kanterne skal være høje. Forbag bunden midt i ovnen. Beklæd evt. bunden med bagepapir, fyld den med tørrede bønner under forbagningen - for at holde på formen (kassér bønnerne bagefter).

Pil chalotteløg og kog dem 3 min. i saltet vand. Hæld dem i en sigte. Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber. Tilsæt revet ost. Læg oliven og perleløg i tærtebunden og fyld op med æggeblandingen. Læg timiankvistene øverst. Bag tærterne midt i ovnen. Dæk evt. dejkanterne med alufolie efter 15 min. bagetid. Stil tærten i køleskabet indtil servering.

Ved serveringen

Læg blandet salat på toppen af tærten, og pynt med purløg og bagte tomater. Dryp med olivenolie og balsamicoeddike efter smag.

Forbagning

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 68 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag