Onion rings

30 min
Onion rings

Onion rings - de perfekte sprøde løgringe. Spis onion rings som salte snacks eller kom dem i din burger. Onion rings er en amerikansk specialitet, som er løgringe dyppet i dej og herefter friturestegt, til de er sprøde og gyldne. Onion rings skal spises nystegte, mens de stadig er sprøde udenpå. Server evt. en chilimayo til - en perfekt kombination.

Ingredienser

Dej

60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
50 g Majsstivelse (ca. 1 dl)
2 tsk Paprika
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Fint salt
Friskkværnet peber
1 tsk Bagepulver
1 dl Øl
1 Æg

Løgringe

2 Store løg (ca. 200 g)
½ liter Fritureolie eller anden neutral olie, fx rapsolie (ikke koldpresset)

Pynt

Flagesalt
Frisk timian

Sådan gør du

Dej

  • Bland mel, majsstivelse, krydderier og bagepulver i en skål.
  • Rør øl i dejen.
  • Tilsæt ægget og pisk dejen luftig.

Løgringe

  • Skær løgene i ½ cm tykke skiver og skil løgringene ad. Sortér de mindste løgringe fra (se tip om løgrester).
  • Varm olien til 180° i en lille gryde.
  • Dyp løgringene i dejen og steg dem i olien 1-2 min. - eller til de har en fin gylden farve. Vend dem undervejs.
  • Lad løgringene dryppe af på fedtsugende papir.

Ved servering af onion rings

  • Drys med flagesalt og evt. friske timianblade og server straks.

Lav onion rings i god tid (undlad at drysse med flagesalt) og lun dem i ovnen ved 200° - varmluft i 8-10 min. - til løgringene er sprøde og knasende. Drys med flagesalt.

Hak de overskydende små løgringe og brug dem i madlavningen. Eller tryl dem om til ristede løg. Vend løgringene i mel og salt. Fritér dem i den varme olie.

Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind, fx en tandstik, i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis grøntsagerne bliver stegt meget hurtigt eller olien begynder at ryge, er den for varm - og gryden skal trækkes væk fra varmen.

Du kan fryse de friterede løgringe. Tø dem op på køkkenbordet og lun dem i ovnen ved 200° - varmluft i 5-10 min. - til løgringene er sprøde og knasende. Drys med flagesalt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6161 kJ / 1473 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1064 kJ / 254 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,2 % 2,6 g
Kulhydrat: 30,8 % 19,3 g
Fedt: 64,1 % 18,4 g
Alkohol: 0,9 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/onion-rings/