Onion rings
Onion rings - de perfekte sprøde løgringe. Spis onion rings som salte snacks eller kom dem i din burger. Onion rings er en amerikansk specialitet, som er løgringe dyppet i dej og herefter friturestegt, til de er sprøde og gyldne. Onion rings skal spises nystegte, mens de stadig er sprøde udenpå. Server evt. en chilimayo til - en perfekt kombination.
Ingredienser
Dej
|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
|---|---|
|
50 g
Majsstivelse (ca. 1 dl)
|
|
|
2 tsk
Paprika
|
|
|
1 tsk
Hvidløgspulver
|
|
|
1 tsk
Fint salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
|
1 dl
Øl
|
|
|
1
Æg
|
Løgringe
|
2
Store løg (ca. 200 g)
|
|---|
|
½ liter
Fritureolie eller anden neutral olie, fx rapsolie (ikke koldpresset)
|
|---|
Pynt
|
Flagesalt
|
|
|---|---|
|
Frisk timian
|
Sådan gør du
Dej
Løgringe
Ved servering af onion rings
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lav onion rings i god tid (undlad at drysse med flagesalt) og lun dem i ovnen ved 200° - varmluft i 8-10 min. - til løgringene er sprøde og knasende. Drys med flagesalt.
Hak de overskydende små løgringe og brug dem i madlavningen. Eller tryl dem om til ristede løg. Vend løgringene i mel og salt. Fritér dem i den varme olie.
Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind, fx en tandstik, i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis grøntsagerne bliver stegt meget hurtigt eller olien begynder at ryge, er den for varm - og gryden skal trækkes væk fra varmen.
Du kan fryse de friterede løgringe. Tø dem op på køkkenbordet og lun dem i ovnen ved 200° - varmluft i 5-10 min. - til løgringene er sprøde og knasende. Drys med flagesalt.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1066 kJ / 255 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 2,6 g |
| Fedt: | 18,5 g |
| Kulhydrat: | 19,3 g |