Orangekrans

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Festbolledej med fyld af frisk ingefær og orangemarmelade. Sever den nybagt med en god kop kaffe eller the.

Ingredienser

16 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 50 g smør
  • ¼ liter mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 dl grofthakket orangemarmelade
  • 1 tsk sukker
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 1 spsk orangemarmelade
  • 1 tsk vand

Pynt

  • perlesukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en ske. Dejen er lind. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 20 min. Slå dejen igennem, stadig med en ske. Tegn en cirkel (ca. 28 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Læg papiret på en bageplade. Sæt med 2 spiseskeer dejen i en krans på indersiden af den tegnede cirkel. Lad dejen efterhæve i ca. 15 min. Bag kransen midt i ovnen.

Rør orangemarmelade og vand sammen. Tag kransen ud af ovnen, pensl den straks med orangeblandingen og drys med perlesukker. Server evt. orangekransen med koldt smør.

Bagetid

Sæt kransen i en kold ovn - indstil på 200° og bag i ca. 25 min.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: