Oreganobrød
45 min

Oreganobrød

Et flot fladbrød krydret med oregano. Det passer godt som tilbehør til fx supper eller salater. Prøv den også med salatost.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oreganobrød

Et flot fladbrød krydret med oregano. Det passer godt som tilbehør til fx supper eller salater. Prøv den også med salatost.

Tilbehør til 2 - 1 stk.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1¼ dl mælk
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk tørret oregano
  • ½ tsk groft salt
  • 4 dl sigtemel

Pensling

  • mælk

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød på 20 cm i diameter og læg det på en plade med bagepapir. Pensl brødet med mælk og bag det midt i ovnen. Lad oreganobrødet køle lidt af på en bagerist. Server brødet lunt til aftensmaden, fx gulerodssuppe.

Du kan også bage oreganobrødet, selvom du ikke har en ovn. Smelt 10 g smør i en pande på 21 cm i diameter. Læg det flade brød i panden og bag det ved jævn varme 5 min. på hver side - brødet skal ikke pensles.

Du kan også bage brødene med 100 g Karolines Køkken® Klassisk salatost i tern.

I pande

Prik osteternene ned i dejen lige inden brødet vendes og bager færdig på den anden side.

I ovn

Prik osteternene ned i dejen lige inden bagning.

Server brødet lunt som snack.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 24 %
Print