Oreganobrød med hvidløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(36 vurderinger)

60+ min

Oregano er en dejlig smagsgiver til dit brød og er med til at gøre oplevelsen mere interessant.

Ingredienser

Tilbehør til 2 - 1 stk.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 4 knuste fed hvidløg
  • 1 spsk tørret oregano
  • 400 g sigtemel (ca. 8 dl)
  • 350 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg

Pynt:

  • tørret oregano

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Rul dejen ud (28 x 40 cm) og læg den på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes tern (4 x 4 cm), og lad det efterhæve ca. 45 min. Pensl brødet med æg og drys oregano over. Bag det midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 16 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: