Ørred og æggestand

3 timer
Arbejdstid: 20 min
Ørred og æggestand

Ørred og æggestand er en klassiker, fx som en del af julefrokost- eller påskefrokostbordet. Det smager også godt med krydderurter i æggestanden, som du her har en nem opskrift på.

Ingredienser

Æggestand

3 Æg
1 dl Piskefløde
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet hvid peber
Smør til pensling

Ørred

200 g Røgede ørredfileter

Pynt

3 spsk Fintklippet purløg
Friskkværnet hvid peber

Tilbehør

Rugbrød

Sådan gør du

Æggestand

  • Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
  • Smør en lille firkantet aluform (a ca. 4 dl). Hæld æggeblandingen i formen - gennem en fintmasket sigte.
  • Dæk formen med fx alufolie - prik lidt huller i folien med en gaffel. Stil æggestanden i et vandbad og bag den midt i ovnen ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad æggestanden køle af tildækket i køleskabet - gerne til næste dag.

Ørred

  • Rens ørredefileten og skær den evt. i mindre stykker.
  • Anret ørred, æggestand og purløg , drys med friskkværnet hvid peber og server med rugbrød til.

I stedet for piskefløde kan du bruge madlavningsfløde eller mælk. Røget ørred kan erstattes af røget svinemørbrad. Prøv at lave æggestanden med forskellige krydderurter, fx ½ dl fintklippet purløg eller 1 dl plukket brøndkarse. Pynt med fintrevet frisk peberrod, ½ dl fintstrimlet bredbladet persille eller finthakket rødløg ved serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3754 kJ / 897 kcal

Næringsindhold pr. 100g

789 kJ / 188 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 26,3 % 12,2 g
Kulhydrat: 2,1 % 1 g
Fedt: 71,6 % 15,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/orred-og-aggestand/