Ørred og æggestand
3 timer
•
Arbejdstid: 20 min
•
&format=webp)
Ørred og æggestand er en klassiker, fx som en del af julefrokost- eller påskefrokostbordet. Det smager også godt med krydderurter i æggestanden, som du her har en nem opskrift på.
Ingredienser
Æggestand
3
Æg
|
|
---|---|
1 dl
Piskefløde
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
|
Smør til pensling
|
Ørred
200 g
Røgede ørredfileter
|
---|
Pynt
3 spsk
Fintklippet purløg
|
|
---|---|
Friskkværnet hvid peber
|
Tilbehør
Rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Æggestand
Ørred
I stedet for piskefløde kan du bruge madlavningsfløde eller mælk. Røget ørred kan erstattes af røget svinemørbrad. Prøv at lave æggestanden med forskellige krydderurter, fx ½ dl fintklippet purløg eller 1 dl plukket brøndkarse. Pynt med fintrevet frisk peberrod, ½ dl fintstrimlet bredbladet persille eller finthakket rødløg ved serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3754 kJ / 897 kcal
Næringsindhold pr. 100g
789 kJ / 188 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 26,3 % | 12,2 g |
Kulhydrat: | 2,1 % | 1 g |
Fedt: | 71,6 % | 15,3 g |
