Osteboller med mild ostesmag
60+ min

Osteboller med mild ostesmag

Osteboller med mild ostesmag er perfekte til frokostbordet. Bollerne er velsmagende med en lækker mild ostesmag.
Fryseegnet
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Osteboller med mild ostesmag

Osteboller med mild ostesmag er perfekte til frokostbordet. Bollerne er velsmagende med en lækker mild ostesmag.

20 stk. pr. portion

Antal portioner

Pensling

  • sammenpiskede æg

Pynt

  • tørret oregano eller revet mild gul ost

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og tilsæt mælken. Kom det i en røreskål, og rør gæren ud heri. Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen sammen til den er blank og smidig. Stil den til hævning et lunt sted ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 22 stykker, som trilles til boller, der stilles på bagepapir eller på en smurt bageplade således: Sæt 1 bolle midt på pladen, sæt 7 boller med lidt afstand udenom. Placer resten af bollerne udenom i en cirkel. Lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl bollerne med æg og drys med oregano eller ost. Bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Tips

Bollerne kan fryses, når de er bagte.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 31 %
Print