Ostebagels

Ostebagels

60+ min
Fryseegnet
Ostebagels - den klassiske bagel fyldt med lækker cheddarost... Uhm. Det karakteristiske ved bagels er hullet i midten og den helt særlige krumme, som kogningen af bagels giver. Her får du en nem og virkelig opskrift på ostebagels. Lav en stor portion - ostebagels er helt geniale i madpakken...
https://www.arla.dk/opskrifter/ostebagels/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Ostebagels
  • Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt olie, sukker, salt og mel. Ælt dejen godt, fx i en rørmaskine.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Dejen er ret fast, men stadig smidig.
  • Del dejen i 6 stykker og rul dem til små dejplader (ca. 10 x 25 cm).
  • Fordel osten i en stribe midt på dejpladerne og luk dem på den lange led, så du har 6 'pølser' - pres sammenføjningerne grundigt sammen.
  • Form pølserne til ringe ved at stoppe den ene ende ind i den anden. Sørg for at sammenføjningerne er godt lukket sammen, så ostefyldet ikke flyder ud.
  • Læg ringene på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min.
Kogning og bagning af ostebagels
  • Bring en stor gryde vand i kog. Skru lidt ned, så det koger, men ikke bulderkoger.
  • Kog 2-3 bagels ad gangen ca. 2 min. på hver side (ca. 4 min. i alt).
  • Læg de kogte bagels på en plade med bagepapir - sørg for at den side, som var opad da de efterhævede, fortsat er opad - ellers hæver de ikke ordentligt.
  • Pensl de 6 kogte bagels med æg, drys med sesamfrø og bag dem midt i ovnen.

Hullet i midten af bagels svinder meget ved kogning. Hvis du ønsker et stort hul, så lav det ekstra stort inden hævning. Hvis bagels skal bruges til sandwich, kan det være en fordel med et knap så stort hul.

Bagels kan fryses - lun dem inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

10018 kJ / 2394 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1133 kJ / 271 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 15,2 % 10,1 g
Kulhydrat: 54,4 % 36,3 g
Fedt: 30,4 % 9,3 g
Mere inspiration

Klassisk anvendelse af bagels.

Ingredienser

Ostebagels
2½ dl Mælk (lillefingervarm)
25 g Gær
1 spsk Smagsneutral olie, fx rapsolie
1 spsk Sukker
1½ tsk Groft salt
400 g Hvedemel (ca. 7 dl)
175 g Revet cheddarost
Pensling
Sammetpisket æg
Pynt
Lyse og sorte sesamfrø