Ostehorn

Ostehorn

60+ min
Fryseegnet
Ostehorn smager dejligt og er skønne både på farten og på buffet'en. Disse ostehorn er ekstra nemme, da de er fyldt med karse og revet ost, men du kan variere med den ost og de krydderurter, du kan lide. Ostehorn kan fryses og skal blot lunes, inden du serverer dem.

Sådan gør du

  • Smelt smørret og rør mælk og gær ud heri.
  • Tilsæt salt og mel (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt igennem.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Del dejen i 2 portioner, og rul hver portion til en rund dejplade (ca. 25 cm i diameter).
  • Fordel ost og karse herpå og skær hver dejplade i 8 trekanter, fx med et pizzahjul.
  • Rul dem til horn fra den brede ende og læg hornene på plader med bagepapir.
  • Lad dem hæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg og drys med birkes.
  • Bag hornene midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Server ostehorn til tomatsuppe

Tomatsuppe
45 min
Tomatsuppe
(410)
Velbekomme!
Brug en rest

Har du osterester kan du rive dem og blande med friske eller tørrede krydderurter eller chili og anvende i disse horn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9701 kJ / 2319 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1086 kJ / 260 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,4 % 10,4 g
Kulhydrat: 47,9 % 30,6 g
Fedt: 35,7 % 10,5 g

Ingredienser

Smør
25 g
Mælk
2½ dl
Gær
25 g
Groft salt
1 tsk
Hvedemel (ca. 6 dl)
350 g
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g
Karse
½ dl
Pensling
Sammenpisket æg
Blå birkes
1 spsk