Ostebrud

Ostebrud

60+ min
Fryseegnet
Bløde og svampede ostebrud med en midte af smeltet cheddarost. Ostebrudene er perfekte til suppe - og så er de små madbrød lækre at bruge i madpakken. Så bag ekstra og fyld fryseren med de lækre smagfulde ostebrud...
https://www.arla.dk/opskrifter/ostebrud/

Sådan gør du

Bagetid:

15-18 min. ved 200° - varmluft.

Ostebrud
  • Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt mel, smør og salt. Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Lav en fordybning i midten af dejen og fyld ost og æg heri. Hak dejen i små stykker med en dejspartel, så det hele bliver blandet sammen - samtidig med du skubber dejen mod midte, så den forbliver samlet.
  • Lav ca. 10 rustikke "boller" ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir (fordel evt. bollerne på 2 bageplader, hvis dine plader er små).
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Bag bollerne midt i ovnen.

Bag en stor portion og kom dem i fryseren, så har du hele tiden mulighed for at tage boller ud og varme dem, når der er brug for det.

Energiindhold for hele retten:

14685 kJ / 3510 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1000 kJ / 239 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 14,8 % 8,7 g
Kulhydrat: 54 % 31,7 g
Fedt: 31,2 % 8,4 g
Mere inspiration

Endnu et lækkert bagværk med ost.

Osteboller
60+ min
Osteboller
(79)

Ingredienser

Ostebrud
½ liter Mælk
25 g Gær
600 g Hvedemel
50 g Smeltet smør
1 spsk Groft salt
175 g Revet cheddarost
2 Æg