Blomkålsfad

Blomkålsfad

30 min
Blomkålsfad er godt som tilbehør til aftensmaden eller som en ret i sig selv.
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalsfad/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Kog blomkålen i letsaltet vand i ca. 5 min. Hæld det i en sigte og lad det dryppe af. Læg blomkålsbuketterne i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Hæld pastasaucen over, drys med ost, salt og peber. Bag midt i ovnen. Drys med persille og server.

Server eventuelt med et stykke godt brød til.

Energiindhold for hele retten:

4290 kJ / 1025 kcal

Næringsindhold pr. 100g

340 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,8 % 4,5 g
Kulhydrat: 20,7 % 4,1 g
Fedt: 56,5 % 5,2 g
Mere inspiration

Dejlig cremet blomkålssuppe med fløde - enkelt og lækkert.

Blomkålssuppe
30 min
Blomkålssuppe
(57)

Ingredienser

750 g Blomkål i små buketter og stokken i tynde skiver
4 dl Ostesauce
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Finthakket bredbladet persille