Blomkålsfad

30 min
Arbejdstid: 15 min
Blomkålsfad

Blomkålsfad er godt som tilbehør til aftensmaden eller som en ret i sig selv.

Ingredienser

750 g Blomkål i små buketter og stokken i tynde skiver
4 dl Ostesauce
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Finthakket bredbladet persille

Sådan gør du

  • Kog blomkålen i letsaltet vand i ca. 5 min. Hæld det i en sigte og lad det dryppe af.
  • Læg blomkålsbuketterne i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm).
  • Hæld pastasaucen over, drys med ost, salt og peber.
  • Bag midt i ovnen ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Drys med persille og server.

Server eventuelt med et stykke godt brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4281 kJ / 1023 kcal

Næringsindhold pr. 100g

339 kJ / 81 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,8 % 4,5 g
Kulhydrat: 20,8 % 4,1 g
Fedt: 56,4 % 5,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalsfad/