Ostesalat med avocado

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Osten og de milde avocadoer får følgeskab af en syrlig dressing, smagsrige oliven og sprøde rugbrødscroutoner.

Ingredienser

Antal portioner
  • 6 skiver rugbrød - ca. 1½ cm tykke
  • 200 g gul ost, fx Riberhus® ML 16 (30+)

Dressing

  • 4 tsk dijonsennep
  • 4 tsk hvidvinseddike
  • ½ dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 moden avocadoer
  • 2½ liter icebergsalat revet i grove stykker
  • 100 g små sorte oliven med sten, fx fra Nice (ca. 1½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rugbrødet i tern på 1½ x 1½ cm. Læg rugbrødsternene i en kold pande. Skru op til kraftig varme. Skru efter ca. 2 min. ned til jævn varme og rist brødternene i ca. 8 min. - vend i rugbrødet af og til.

Skær osten i korte stave.

Dressing

Rør sennep sammen med eddike, vand, sukker, salt og peber. Smag dressingen til.

Flæk avocadoerne og fjern stenene og skindet. Skær avocadoerne i tynde både og vend dem i dressingen.

Kom icebergsalat, ost og oliven i dybe tallerkener. Fordel avocadobåde med dressing og de ristede rugbrødstern på salaten.

Tip

Du kan erstatte avocadoen med 6 "smilende" æg i halve.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,4 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 41 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: