Ostesalat med avocado

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Osten og de milde avocadoer får følgeskab af en syrlig dressing, smagsrige oliven og sprøde rugbrødscroutoner.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 skiver rugbrød - ca. 1½ cm tykke
  • 200 g gul ost, fx Riberhus® ML 16 (30+)

Dressing

  • 4 tsk dijonsennep
  • 4 tsk hvidvinseddike
  • ½ dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 moden avocadoer
  • 2½ liter icebergsalat revet i grove stykker
  • 100 g små sorte oliven med sten, fx fra Nice (ca. 1½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rugbrødet i tern på 1½ x 1½ cm. Læg rugbrødsternene i en kold pande. Skru op til kraftig varme. Skru efter ca. 2 min. ned til jævn varme og rist brødternene i ca. 8 min. - vend i rugbrødet af og til.

Skær osten i korte stave.

Dressing

Rør sennep sammen med eddike, vand, sukker, salt og peber. Smag dressingen til.

Flæk avocadoerne og fjern stenene og skindet. Skær avocadoerne i tynde både og vend dem i dressingen.

Kom icebergsalat, ost og oliven i dybe tallerkener. Fordel avocadobåde med dressing og de ristede rugbrødstern på salaten.

Tip

Du kan erstatte avocadoen med 6 "smilende" æg i halve.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,4 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag