Ostesalat med avocado

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Osten og de milde avocadoer får følgeskab af en syrlig dressing, smagsrige oliven og sprøde rugbrødscroutoner.

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 skiver rugbrød - ca. 1½ cm tykke
  • 200 g gul ost, fx Riberhus® ML 16 (30+)

Dressing

  • 4 tsk dijonsennep
  • 4 tsk hvidvinseddike
  • ½ dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 moden avocadoer
  • 2½ liter icebergsalat revet i grove stykker
  • 100 g små sorte oliven med sten, fx fra Nice (ca. 1½ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rugbrødet i tern på 1½ x 1½ cm. Læg rugbrødsternene i en kold pande. Skru op til kraftig varme. Skru efter ca. 2 min. ned til jævn varme og rist brødternene i ca. 8 min. - vend i rugbrødet af og til.

Skær osten i korte stave.

Dressing

Rør sennep sammen med eddike, vand, sukker, salt og peber. Smag dressingen til.

Flæk avocadoerne og fjern stenene og skindet. Skær avocadoerne i tynde både og vend dem i dressingen.

Kom icebergsalat, ost og oliven i dybe tallerkener. Fordel avocadobåde med dressing og de ristede rugbrødstern på salaten.

Tip

Du kan erstatte avocadoen med 6 "smilende" æg i halve.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,4 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: