Ostesauce, den lette

Bedømmelse

(46 vurderinger)

15 min

Lav nemt din egen ostesovs med denne opskrift. Alt du behøver er mel, mælk og ost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2½ spsk hvedemel
  • ½ liter letmælk
  • 100 g revet gul ost, fx Riberhus® ML 25% (45+)
  • ¾ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt revet ost og salt og lad osten smelte under omrøring. Smag ostesaucen til.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde: