Ostesauce, den lette

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(54 vurderinger)

15 min

Lav nemt din egen ostesovs med denne opskrift. Alt du behøver er mel, mælk og ost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2½ spsk hvedemel
  • ½ liter letmælk
  • 100 g revet gul ost, fx Riberhus® ML 25% (45+)
  • ¾ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt revet ost og salt og lad osten smelte under omrøring. Smag ostesaucen til.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: