Hvidløgssauce

Ostesauce, den lette
15 min
Lav nemt din egen ostesovs med denne opskrift. Alt du behøver er mel, mælk og ost.
Ingredienser
Antal portioner
- 2½ spsk hvedemel
- ½ liter letmælk
- 100 g revet gul ost, fx Riberhus® ML 25% (45+)
- ¾ tsk groft salt
Sådan gør du
Sådan gør du
Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt revet ost og salt og lad osten smelte under omrøring. Smag ostesaucen til.
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 2730 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 0,8 g
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 26 %
- Fedt: 47 %
Kilde:
Karolines Køkken®