
&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=4f54df70)
Ostesoufflé
60+ min
Ostesouffléen minder meget om en gratin, og den er nem at få til at lykkes. Nyd den sammen med en grøn salat.
Ingredienser
Antal portioner
- 40 g hvedemel eller majsstivelse, fx maizena (ca. ¾ dl)
- 2 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
- 25 g smør
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 125 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- 4 æg
Tilbehør
- 75 g koldt smør
- 200 g grøn salat
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Rør melet ud med lidt af fløden i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af fløden og smørret og kog det godt igennem under omrøring. Tilsæt krydderier og ost. Rør i saucen, til osten er smeltet og lad saucen køle lidt af. Del æggene og rør æggeblommerne i, én ad gangen. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i dejen. Kom dejen i en smurt ovnfast forme (ca. 2 liter). Bag souffléen nederst i ovnen og server straks.
Bagetid
Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.
Frysetip
Ostesouffléen kan fryses inden bagning. Tø den langsomt op i køleskabet inden du bager.
Tip
Åbn ikke ovnlågen den første ½ time af bagetiden - du risikerer at souffléen synker sammen.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 2,8 g
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 11 %
- Fedt: 72 %
Frysetip
Ostesouffléen kan fryses inden bagning. Tø den langsomt op i køleskabet inden du bager.
Tip
Åbn ikke ovnlågen den første ½ time af bagetiden - du risikerer at souffléen synker sammen.