Ostesoufflé - Opskrifter - Arla

Ostesoufflé

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Ostesouffléen minder meget om en gratin, og den er nem at få til at lykkes. Nyd den sammen med en grøn salat.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 75 g koldt smør
  • 200 g grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør melet ud med lidt af fløden i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af fløden og smørret og kog det godt igennem under omrøring. Tilsæt krydderier og ost. Rør i saucen, til osten er smeltet og lad saucen køle lidt af. Del æggene og rør æggeblommerne i, én ad gangen. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i dejen. Kom dejen i en smurt ovnfast forme (ca. 2 liter). Bag souffléen nederst i ovnen og server straks.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Ostesouffléen kan fryses inden bagning. Tø den langsomt op i køleskabet inden du bager.

Tip

Åbn ikke ovnlågen den første ½ time af bagetiden - du risikerer at souffléen synker sammen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 72 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: