Ostesoufflé

Bedømmelse

(8 vurderinger)

60+ min

Ostesouffléen minder meget om en gratin, og den er nem at få til at lykkes. Nyd den sammen med en grøn salat.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 75 g koldt smør
  • 200 g grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør melet ud med lidt af fløden i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af fløden og smørret og kog det godt igennem under omrøring. Tilsæt krydderier og ost. Rør i saucen, til osten er smeltet og lad saucen køle lidt af. Del æggene og rør æggeblommerne i, én ad gangen. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i dejen. Kom dejen i en smurt ovnfast forme (ca. 2 liter). Bag souffléen nederst i ovnen og server straks.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Ostesouffléen kan fryses inden bagning. Tø den langsomt op i køleskabet inden du bager.

Tip

Åbn ikke ovnlågen den første ½ time af bagetiden - du risikerer at souffléen synker sammen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 72 %

Print

Kilde: