Ostesoufflé
60+ min

Ostesoufflé

Ostesouffléen minder meget om en gratin, og den er nem at få til at lykkes. Nyd den sammen med en grøn salat.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostesoufflé

Ostesouffléen minder meget om en gratin, og den er nem at få til at lykkes. Nyd den sammen med en grøn salat.

Antal portioner

Tilbehør

  • 50 g koldt smør

Fremgangsmåde:

Rør melet ud med lidt af fløden i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af fløden og smørret og kog det godt igennem under omrøring. Tilsæt krydderier og ost. Rør i saucen, til osten er smeltet. Afkøl den lidt. Del æggene og rør æggeblommerne i, én ad gangen. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i 2 smurte ovnfaste forme (a ca. 2 liter). Bag souffléerne nederst i ovnen og server straks.

Tip

Åbn ikke ovnlågen den første ½ time af bagetiden, ellers risikerer du, at soufflén synker sammen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Tips

Kan fryses inden bagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 72 %
Print