Ostespecier og rødløgskompot
60+ min

Ostespecier og rødløgskompot

Virkelig velsmagende ledsagere til blåskimmelost. Guf for osteelskere!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostespecier og rødløgskompot

Virkelig velsmagende ledsagere til blåskimmelost. Guf for osteelskere!

Antal portioner

Ostespecier - ca. 20 stk.

Rødløgskompot

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 3 rødløg i tynde skiver
  • ½ dl mørk balsamicoeddike

Fremgangsmåde:

Ostespecier

Bland mel og salt i en skål. Skær osten i mindre stykker og smuldr dem i melblandingen. Ælt dejen let sammen med eddike og vand. Tril den til en rulle - ca. 8 cm lang. Tryk rullen firkantet (ca. 3 x 4 cm). Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær dejen i meget tynde skiver. Læg specierne på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Rødløgskompot

Fordel imens sukkeret i en kold gryde. Lad sukkeret smelte uden omrøring - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt løgene og kog blandingen et kort øjeblik. Tilsæt balsamico og kog løgene ved svag varme i ca. 10 min. eller til kompotten begynder at tykne. Lad rødløgskompotten køle lidt af.

Server de nybagte ostespecier med rødløgskompot, ost og ananaskirsebær.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 29 %
Print