Ostespecier og rødløgskompot - Opskrifter - Arla

Ostespecier og rødløgskompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Virkelig velsmagende ledsagere til blåskimmelost. Guf for osteelskere!

Ingredienser

Antal portioner

Ostespecier - ca. 20 stk.

  • 1 dl hvedemel
  • ¼ tsk groft salt
  • 25 g Castello® Danablu 50+
  • ¼ spsk ufarvet lagereddike
  • 2 spsk vand

Rødløgskompot

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 3 rødløg i tynde skiver
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • 100 g Castello® Danablu 50+
  • 12 ananaskirsebær

Sådan gør du

Sådan gør du

Ostespecier

Bland mel og salt i en skål. Skær osten i mindre stykker og smuldr dem i melblandingen. Ælt dejen let sammen med eddike og vand. Tril den til en rulle - ca. 8 cm lang. Tryk rullen firkantet (ca. 3 x 4 cm). Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær dejen i meget tynde skiver. Læg specierne på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Rødløgskompot

Fordel imens sukkeret i en kold gryde. Lad sukkeret smelte uden omrøring - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt løgene og kog blandingen et kort øjeblik. Tilsæt balsamico og kog løgene ved svag varme i ca. 10 min. eller til kompotten begynder at tykne. Lad rødløgskompotten køle lidt af.

Server de nybagte ostespecier med rødløgskompot, ost og ananaskirsebær.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: