Ostespecier og rødløgskompot

Ostespecier og rødløgskompot

60+ min
Virkelig velsmagende ledsagere til blåskimmelost. Guf for osteelskere!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200°.

Ostespecier
  • Bland mel og salt i en skål. Skær osten i mindre stykker og smuldr dem i melblandingen. Ælt dejen let sammen med eddike og vand. Tril den til en rulle - ca. 8 cm lang. Tryk rullen firkantet (ca. 3 x 4 cm). Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær dejen i meget tynde skiver. Læg specierne på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.
Rødløgskompot
  • Fordel imens sukkeret i en kold gryde. Lad sukkeret smelte uden omrøring - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt løgene og kog blandingen et kort øjeblik. Tilsæt balsamico og kog løgene ved svag varme i ca. 10 min. eller til kompotten begynder at tykne. Lad rødløgskompotten køle lidt af.
  • Server de nybagte ostespecier med rødløgskompot, ost og ananaskirsebær.
Energiindhold for hele retten:

5621 kJ / 1343 kcal

Næringsindhold pr. 100g

673 kJ / 161 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 9,1 % 3,6 g
Kulhydrat: 54,5 % 21,6 g
Fedt: 36,4 % 6,6 g

Ingredienser

Ostespecier - ca. 20 stk.
1 dl Hvedemel
¼ tsk Groft salt
25 g Blåskimmelost
¼ spsk Ufarvet lagereddike
2 spsk Vand
Rødløgskompot
85 g Sukker (ca. 1 dl)
3 Rødløg i tynde skiver
½ dl Mørk balsamicoeddike
100 g Blåskimmelost
12 Ananaskirsebær