Ostespecier

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Sprøde, lækre specier med smag af bagt ost....det er vi mange der ikke kan stå for.

Ingredienser

Antal portioner

Ostespecier - ca. 45 stk.

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ¼ tsk fint salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 100 g koldt smør
  • 100 g fintrevet Riberhus® ML 25% (45+)

Sådan gør du

Sådan gør du

Ostespecier

Bland mel, salt og peber i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten. Ælt dejen let sammen og tril den til en stang (ca. 22 cm lang). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær derefter stangen i ca. ½ cm tykke skiver (ca. 45 stk.). Læg ostespecierne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Ostespecierne er velegnede til en velkomstdrink - serveret sammen med oliven og bladselleri. Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en stang og indpakket i alufolie, i 1-2 døgn.
De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 døgn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: