Ostespecier
60+ min

Ostespecier

Sprøde, lækre specier med smag af bagt ost....det er vi mange der ikke kan stå for.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostespecier

Sprøde, lækre specier med smag af bagt ost....det er vi mange der ikke kan stå for.

Antal portioner

Ostespecier - ca. 45 stk.

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1/4 tsk fint salt
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • 100 g koldt smør
  • 100 g fintrevet Riberhus® ML 25% (45+)

Fremgangsmåde:

Ostespecier

Bland mel, salt og peber i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten. Ælt dejen let sammen og tril den til en stang (ca. 22 cm lang). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær derefter stangen i ca. ½ cm tykke skiver (ca. 45 stk.). Læg ostespecierne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Tips

Ostespecierne er velegnede til en velkomstdrink - serveret sammen med oliven og bladselleri. Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en stang og indpakket i alufolie, i 1-2 døgn. De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4 døgn.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 61 %
Print