Ostesuppe og smørristede franskbrødstern

Bedømmelse

(69 vurderinger)

30 min

Ostesuppe og smørristede franskbrødstern er både cremet, fyldig og fyldt med smag. En rigtig lækkerbidsken. Mager er den ikke, men du kan jo komme lidt flere porre i....hvis du synes.

Ingredienser

Antal portioner

Smørristede franskbrødstern

  • 4 skiver franskbrød uden skorper (ca. 100 g)
  • 25 g smør
  • 1 tsk delikatessepaprika

Pynt

  • fintsnittet porretop

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt mel og bag det godt sammen med smørret. Pisk ca. ¼ liter af bouillonen i og bring det i kog. Kom resten af bouillonen i under omrøring, lidt efter lidt, og kog i ca. 2 min. Tilsæt flødeost og fløde og lad suppen koge ved svag varme til flødeosten er smeltet. Tilsæt porreringe, salt og peber. Varm suppen igennem og smag til.

Ristede franskbrødstern

Skær franskbrødsskiverne i mindre tern. Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt paprika og lad det bruse af. Rist brødternene til de er gyldne og sprøde.

Server ostesuppen med drys af sprøde franskbrødstern og pynt af porretop.

Tip

Du kan skifte flødeost og piskefløde ud med 3 dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30%.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 73 %

Print

Kilde: