Ostesuppe og smørristede franskbrødstern

Ostesuppe og smørristede franskbrødstern

30 min
Fryseegnet
Ostesuppe og smørristede franskbrødstern er både cremet, fyldig og fyldt med smag. En rigtig lækkerbidsken. Mager er ostesuppen ikke, men du kan jo komme lidt flere porrer i....hvis du synes. Opskriften er en rigtig Karolineklassiker. Vi har opdateret ostesuppen med et nyt og mere moderne billede, men opskriften har vi ikke pillet ved. Den skal have lov at stå, som dengang i 1983, hvor opskriften på ostesuppe var med i det husstandsomdelte hæfte fra Arla Karolines Køkken®.

Sådan gør du

Ostesuppe
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt mel og bag det godt sammen med smørret.
  • Pisk ca. ¼ liter af bouillonen i og bring det i kog.
  • Kom resten af bouillonen i under omrøring, lidt efter lidt, og kog i ca. 2 min.
  • Tilsæt flødeost og fløde og lad suppen koge ved svag varme til flødeosten er smeltet.
  • Tilsæt porreringe, salt og peber.
  • Varm suppen igennem og smag til.
Ristede franskbrødstern
  • Skær franskbrødsskiverne i mindre tern.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt paprika og lad det bruse af.
  • Rist brødternene til de er gyldne og sprøde.
Ved servering
  • Server ostesuppen med drys af sprøde franskbrødstern og pynt af porretop.
Mere inspiration

Nem og dejlig krydret karrysuppe - uhm!

Karrysuppe
45 min
Karrysuppe
(49)
Velbekomme!
Tip

Nu om dage vil vi de fleste nok synes at det er lige lovlig tung kost at spise sig mæt i. Men ostesuppen smager dejligt, så som en lille forret bliver den bare lækker. Som forret er der til ca. 8 personer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6819 kJ / 1630 kcal

Næringsindhold pr. 100g

414 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 7,4 % 1,8 g
Kulhydrat: 19,7 % 4,8 g
Fedt: 72,9 % 8,2 g

Ingredienser

Ostesuppe
Smør
25 g
Hvedemel
2 spsk
Grøntsagsbouillon
1 liter
200 g
1 dl
Porre i meget tynde ringe (ca. 175 g)
1
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Smørristede franskbrødstern
Franskbrød uden skorper (ca. 100 g)
4 skiver
Smør
25 g
Mild paprika
1 tsk
Pynt
Fintsnittet porretop