Ostetoast med skinke og sauerkraut

30 min
Ostetoast med skinke og sauerkraut

Fermenterede grøntsager er hot i tiden. Her er det kål sammen med lækker skinke og kraftfuld sennep.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

4 skiver Fuldkornsrugbrød (ca. 200 g)
4 skiver Groft brød (ca. 200 g)
1½ spsk Dijonsennep
4 skiver Kogt, røget skinke, fx landskinke (ca. 100 g)
200 g Surkål eller sauerkraut
140 g Revet mozzarellaost

Æble- og valnøddesalat

25 g Grofthakkede valnøddekerner
200 g Fintstrimlet romainesalat
1 Æble i tynde skiver (ca. 150 g)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Smør brødskiverne med sennep på den ene side. Fordel på rugbrødsskiverne - med sennep, skinke, kål og ost. Læg den grove brødskive - med sennep, på toppen og kom dem i en toaster, 1 eller 2 af gangen i ca. 4 min. - til de er sprøde og lækre og osten er smeltet.

Æble- og valnøddesalat

  • Rist valnødderne i en pande ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Vend dem sammen med salat, æble, salt og peber og server sammen med de lune toast med skinke og kål.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7507 kJ / 1794 kcal

Næringsindhold pr. 100g

605 kJ / 145 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 21,6 % 7,7 g
Kulhydrat: 47,2 % 16,8 g
Fedt: 31,2 % 5,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ostetoast-med-skinke-og-sauerkraut/