Ovnbagt æggekage med hytteost, skinke og spinat

30 min
Ovnbagt æggekage med hytteost, skinke og spinat

Skøn og luftig æggekage med hytteost - fyldet kan du variere i det uendelige - se hvad køleskabet gemmer.

Ingredienser

Æggekage

125 g Hytteost
1 Æg
3 Æggehvider
50 g Kogt, røget skinke i mindre stykker
25 g Skyllede babyspinatblade
¼ tsk Groft salt
⅛ tsk Fintrevet muskatnød
Friskkværnet peber
5 g Smør til pensling

Råkost

4 Groftrevne gulerødder
25 g Skyllet feldsalat
1 Limefrugt i mindre stykker

Tilbehør

125 g Groft rugbrød

Sådan gør du

  • Pisk hytteost, æg og æggehvide sammen. Tilsæt skinke, spinat, salt, muskatnød og peber. Pensl 2 små skåle (a ca. 2 dl) med smør. Fordel hytteostblandingen heri og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn - til de er faste og gyldne.
  • Anret imens gulerødder, feldsalat og lime på 1 bakke. Server med de nybagte æggekager og brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2913 kJ / 696 kcal

Næringsindhold pr. 100g

343 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 29 % 5,9 g
Kulhydrat: 44,8 % 9 g
Fedt: 26,2 % 2,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-aggekage-med-hytteost-skinke-og-spinat/