Ovnbagt havkat med svampesauce
45 min

Ovnbagt havkat med svampesauce

Retten serveres med porrepasta og rødvinssauce. Havkat kan udskiftes med torsk eller lyssej.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnbagt havkat med svampesauce

Retten serveres med porrepasta og rødvinssauce. Havkat kan udskiftes med torsk eller lyssej.

Antal portioner

Svampesauce

  • 25 g smør
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 200 g markchampignoner i halve
  • 250 g østershatte i strimler
  • 150 g frosne optøede perleløg
  • ¼ liter Karolines Køkken® Rødvinssauce
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ovnbagt havkat

  • 500 g havkatfilet uden skind
  • 1 tsk groft salt

Pasta

  • 3 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 500 g frisk grøn pasta, fx fettuccine
  • 1 porre i tynde strimler
  • 1 dl hakket kruspersille

Fremgangsmåde:

Svampesauce

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits hvidløg i ca. 15 sek. Tilsæt svampene og svits i ca. 2 min. Kom perleløgene i og svits yderligere i ca. 1 min. Tilsæt RødvinsSauce, salt og peber, og lad saucen koge ved jævn varme i ca. 1 min. Smag til. Fordel saucen i et ovnfast fad (ca. 5 x 27 x 28 cm).

Ovnbagt havkat

Rens og tør fisken. Skær den i 8-10 lige store stykker og læg dem i det ovnfaste fad på saucen. Drys fisken med salt og bag retten midt i ovnen.

Pasta

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kom pastaen i det kogende vand og kog pastaen efter anvisningen på emballagen.Tag gryden af varmen og vend porrestrimlerne i. Lad porre og pasta trække i vandet, uden låg, i ca. 1 min. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad porre og pasta dryppe af i et dørslag.

Drys den ovnbagte havkat med persille og server pastaen i en stor, varm skål ved siden af.

Tips

Retten kan også tilberedes med champignoner i stedet for markchampignoner og østershatte. Havkat kan erstattes af torsk eller lyssej.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 22 %
Print