Ovnbagt havkat med svampesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Retten serveres med porrepasta og rødvinssauce. Havkat kan udskiftes med torsk eller lyssej.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Svampesauce

  • 25 g smør
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 200 g markchampignoner i halve
  • 250 g østershatte i strimler
  • 150 g frosne optøede perleløg
  • ¼ liter Karolines Køkken® Rødvinssauce Rødvinssauce 4%
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ovnbagt havkat

  • 500 g havkatfilet uden skind
  • 1 tsk groft salt

Pasta

  • 3 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 500 g frisk grøn pasta, fx fettuccine
  • 1 porre i tynde strimler
  • 1 dl hakket kruspersille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Svampesauce

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits hvidløg i ca. 15 sek. Tilsæt svampene og svits i ca. 2 min. Kom perleløgene i og svits yderligere i ca. 1 min. Tilsæt RødvinsSauce, salt og peber, og lad saucen koge ved jævn varme i ca. 1 min. Smag til. Fordel saucen i et ovnfast fad (ca. 5 x 27 x 28 cm).

Ovnbagt havkat

Rens og tør fisken. Skær den i 8-10 lige store stykker og læg dem i det ovnfaste fad på saucen. Drys fisken med salt og bag retten midt i ovnen.

Pasta

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kom pastaen i det kogende vand og kog pastaen efter anvisningen på emballagen.Tag gryden af varmen og vend porrestrimlerne i. Lad porre og pasta trække i vandet, uden låg, i ca. 1 min. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad porre og pasta dryppe af i et dørslag.

Drys den ovnbagte havkat med persille og server pastaen i en stor, varm skål ved siden af.

Tips

Retten kan også tilberedes med champignoner i stedet for markchampignoner og østershatte. Havkat kan erstattes af torsk eller lyssej.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag