Ovnbagt torsk med rodfrugter
30 min

Ovnbagt torsk med rodfrugter

Nem fiskeret med rodfrugter.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnbagt torsk med rodfrugter

Nem fiskeret med rodfrugter.

Antal portioner
  • 400 g torskefilet uden skind
  • 1½ spsk hakkede, blandede krydderurter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte, skrællede kartofler
  • citroner

Fremgangsmåde:

Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt porrerne og kog dem i ca. 1 min. Tilsæt den frosne rodfrugtblanding og kog i yderligere ca. 2 min. eller til grøntsagerne er tøet op. Lad dem dryppe af i et dørslag. Kom grøntsagerne tilbage i gryden og tilsæt madlavningsfløde, krydderurter, salt og peber. Vend godt rundt og fordel grøntsager og fløde i ovnfaste portionsskåle (a ca. ½ liter).

Rens og tør fisken. Skær den i 12 lige store stykker og fordel fiskestykkerne ovenpå grøntsagerne. Drys med krydderurter, salt og peber og bag retten midt i ovnen.

Tips

I stedet for kartofler som tilbehør kan man servere ris eller brød. Ovnbagt torsk med rodfrugter kan også tilberedes i en stor ovnfast form (ca. 5 x 20 x 20 cm).

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 14 %
Print