Ovnbagt torsk med rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

30 min

Nem fiskeret med rodfrugter.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g torskefilet uden skind
  • 1½ spsk hakkede, blandede krydderurter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte, skrællede kartofler
  • citroner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt porrerne og kog dem i ca. 1 min. Tilsæt den frosne rodfrugtblanding og kog i yderligere ca. 2 min. eller til grøntsagerne er tøet op. Lad dem dryppe af i et dørslag. Kom grøntsagerne tilbage i gryden og tilsæt madlavningsfløde, krydderurter, salt og peber. Vend godt rundt og fordel grøntsager og fløde i ovnfaste portionsskåle (a ca. ½ liter).

Rens og tør fisken. Skær den i 12 lige store stykker og fordel fiskestykkerne ovenpå grøntsagerne. Drys med krydderurter, salt og peber og bag retten midt i ovnen.

Tips

I stedet for kartofler som tilbehør kan man servere ris eller brød. Ovnbagt torsk med rodfrugter kan også tilberedes i en stor ovnfast form (ca. 5 x 20 x 20 cm).

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250°.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 14 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: