Ovnbagt torsk med rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

30 min

Nem fiskeret med rodfrugter.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g torskefilet uden skind
  • 1½ spsk hakkede, blandede krydderurter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte, skrællede kartofler
  • citron (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt porrerne og kog dem i ca. 1 min. Tilsæt den frosne rodfrugtblanding og kog i yderligere ca. 2 min. eller til grøntsagerne er tøet op. Lad dem dryppe af i et dørslag. Kom grøntsagerne tilbage i gryden og tilsæt madlavningsfløde, krydderurter, salt og peber. Vend godt rundt og fordel grøntsager og fløde i ovnfaste portionsskåle (a ca. ½ liter).

Rens og tør fisken. Skær den i 12 lige store stykker og fordel fiskestykkerne ovenpå grøntsagerne. Drys med krydderurter, salt og peber og bag retten midt i ovnen.

Tips

I stedet for kartofler som tilbehør kan man servere ris eller brød. Ovnbagt torsk med rodfrugter kan også tilberedes i en stor ovnfast form (ca. 5 x 20 x 20 cm).

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250°.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: