Ovnbagt torsk med rodfrugter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

30 min

Nem fiskeret med rodfrugter.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g torskefilet uden skind
  • 1½ spsk hakkede, blandede krydderurter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte, skrællede kartofler
  • citron (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt porrerne og kog dem i ca. 1 min. Tilsæt den frosne rodfrugtblanding og kog i yderligere ca. 2 min. eller til grøntsagerne er tøet op. Lad dem dryppe af i et dørslag. Kom grøntsagerne tilbage i gryden og tilsæt madlavningsfløde, krydderurter, salt og peber. Vend godt rundt og fordel grøntsager og fløde i ovnfaste portionsskåle (a ca. ½ liter).

Rens og tør fisken. Skær den i 12 lige store stykker og fordel fiskestykkerne ovenpå grøntsagerne. Drys med krydderurter, salt og peber og bag retten midt i ovnen.

Tips

I stedet for kartofler som tilbehør kan man servere ris eller brød. Ovnbagt torsk med rodfrugter kan også tilberedes i en stor ovnfast form (ca. 5 x 20 x 20 cm).

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250°.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: