Ovnbagte ferskner
&format=webp)
Denne lækre opskrift på ovnbagte ferskner giver en dessert, der både smager lækkert og tager sig godt ud på bordet. De modne ferskner er dryppet med dejlig honninglage og serveret på sprødstegte skiver af karamelliseret franskbrød.

Ingredienser
4 personer
4 Modne ferskner eller nektariner |
---|
Honninglage
1 dl Honning, fx lynghonning | |
---|---|
1 spsk Finthakket frisk rosmarin | |
1½ spsk Ferskenlikør (fx crème de Pèches) |
Karamelliseret franskbrød
4 skiver Sødmælksfranskbrød (ca. 1½ cm tykke) | |
---|---|
25 g Smør | |
2 tsk Rørsukker | |
1½ dl Piskefløde |
Pynt
Rosmarinkviste |
---|
Sådan gør du
Honninglage
Karamelliseret franskbrød
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8215 kJ / 1963 kcal
Næringsindhold pr. 100g
726 kJ / 173 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 5 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 56,8 % | 24,3 g |
Fedt: | 37,7 % | 7,4 g |
Alkohol: | 0,5 % |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.