Ovnbagte ferskner
•
Denne lækre opskrift på ovnbagte ferskner giver en dessert, der både smager lækkert og tager sig godt ud på bordet. De modne ferskner er dryppet med dejlig honninglage og serveret på sprødstegte skiver af karamelliseret franskbrød.
Ingredienser
|
4
Modne ferskner eller nektariner
|
|---|
Honninglage
|
1 dl
Honning, fx lynghonning
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
|
1½ spsk
Ferskenlikør (fx crème de Pèches)
|
Karamelliseret franskbrød
|
4 skiver
Sødmælksfranskbrød (ca. 1½ cm tykke)
|
|
|---|---|
|
25 g
Smør
|
|
|
2 tsk
Rørsukker
|
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
Pynt
|
Rosmarinkviste
|
|---|
Sådan gør du
Honninglage
Karamelliseret franskbrød
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
726 kJ / 173 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g |
| Protein: | 2,1 g |
| Fedt: | 7,4 g |
| Kulhydrat: | 24,3 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.