Ovnbagte grøntsager
45 min
•
En portion ovnbagte grøntsager er en perfekt måde at lave en ny ret ud af sine grøntsagsrester. Stort set alle slags grøntsager og rodfrugter kan bruges, de skal bare skæres i nogenlunde lige store stykker. Ovnbagte grøntsager smager skønt, og kan bruges alene eller som tilbehør til både fisk og kød.
Ingredienser
Ovnbagte grøntsager
|
1 kg
Blandede grøntsager og rodfrugter
|
|
|---|---|
|
20 g
Smør
|
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
½ dl
Små rosmarinkviste
|
|
100 g
Salatost
|
|---|
Linse-dressing
|
2 dl
Fraiche
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Sambal oelek
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 dåse
Grønne linser i vand - drænet (ca. 240 g)
|
|
|
Frisk basilikum
|
Sådan gør du
Ovnbagte grøntsager
Linse-dressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Der kan varieres med alle slags grøntsager - også uanset om de er tilberedte eller rå. Du skal selvfølgelig tænke på tilberedningstiden bliver forskellig. Så start med at lægge de rå grøntsager ind i ovnen og vent med de tilberedte til de rå er næsten færdigbagte.
Næringsindhold
Energiindhold:
4545 kJ / 1086 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 34,8 g |
| Protein: | 47 g |
| Fedt: | 50,3 g |
| Kulhydrat: | 110,9 g |