Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund

1 time
Ovnbagte kalvekødboller på tomatbund

Hakket kalvekød - alt i én ret - dejlig nemt.

Ingredienser

400 g Hakket kalvekød (max.10%)
1 tsk Groft salt
1 Æg
1½ dl Mælk
4 spsk Grahamsmel
2 spsk Groftrevet parmigiano reggiano
2 spsk Finthakket frisk rosmarin
Friskkværnet peber

Tomatbund

3 Bagekartofler i både (ca. 600 g)
500 g Blommetomater i kvarte (ca. g)
1½ spsk Rapsolie
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Aubergine, skåret i 1 cm skiver
2 dl Basilikumblade

Tilbehør

Ristet italiensk brød

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Rør kalvekød og salt godt sammen og lad det stå i ca. 2 min. Tilsæt æg, mælk og de øvrige ingredienser og rør farsen godt ca. 5 min. Stil farsen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Tomatbund

  • Bland kartofler og tomater i en skål. Tilsæt fedtstof, hvidløg, salt og peber. Vend det hele godt rundt. Læg aubergineskiverne på bagepapir i ovnens bradepande. Fordel kartoffelblandingen på aubergineskiverne. Form farsen til 12 kødboller og fordel dem på toppen af grøntsagerne. Steg grøntsager og kød midt i ovnen.

Ved serveringen

  • Drys med basilikum og server straks sammen med ristet brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9310 kJ / 2225 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,1 % 5,7 g
Kulhydrat: 44 % 10,4 g
Fedt: 31,9 % 3,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagte-kalvekodboller-pa-tomatbund/