Ovnpandekage med blåbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

45 min

Her skal man ikke stå og vente på resten af pandekagerne - den er færdig på én gang!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl skummetmælk
  • 75 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 1½ dl)
  • 4 æg
  • 1 tsk tørret rosmarin eller 1 spsk frisk finthakket
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ groft salt
  • 10 g smør
  • 100 g frosne blåbær

Pynt

  • spiselig blomst, fx violer

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk mælk og mel sammen til en glat jævning og pisk herefter æg, rosmarin, kardemomme og salt i. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Sæt en plade med bagepapir midt i ovnen. Kom smørret på pladen og lad det smelte i ca. 1 min. Tag pladen ud og pensl smørret ud på bagepapiret. Hæld dejen på pladen og fordel de frosne bær herpå. Bag pandekagen midt i ovnen.

Ved serveringen

Skær pandekagen igennem fra hjørne til hjørne, så der bliver 4 stykker. Anret dem på varme tallerkener, fordel appelsinbåde og friske bær på pandekagestykkerne og server straks med kold yoghurt og sirup til. Pynt med blomster.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for friske blåbær og appelsin kan du bruge andre frugttyper alt efter sæson.
I stedet for violer - kan du bruge stedmoderblomster, syrener eller morgenfruekronblade til pynt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 34 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag