Ovnpandekage med blåbær

Bedømmelse

(9 vurderinger)

45 min

Her skal man ikke stå og vente på resten af pandekagerne - den er færdig på én gang!

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl skummetmælk
  • 75 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 1½ dl)
  • 4 æg
  • 1 tsk tørret rosmarin eller 1 spsk frisk finthakket
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ groft salt
  • 10 g smør
  • 100 g frosne blåbær

Pynt

  • spiselige blomster, fx violer

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk mælk og mel sammen til en glat jævning og pisk herefter æg, rosmarin, kardemomme og salt i. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Sæt en plade med bagepapir midt i ovnen. Kom smørret på pladen og lad det smelte i ca. 1 min. Tag pladen ud og pensl smørret ud på bagepapiret. Hæld dejen på pladen og fordel de frosne bær herpå. Bag pandekagen midt i ovnen.

Ved serveringen

Skær pandekagen igennem fra hjørne til hjørne, så der bliver 4 stykker. Anret dem på varme tallerkener, fordel appelsinbåde og friske bær på pandekagestykkerne og server straks med kold yoghurt og sirup til. Pynt med blomster.

Tip

I stedet for friske blåbær og appelsin kan du bruge andre frugttyper alt efter sæson.

I stedet for violer - kan du bruge stedmoderblomster, syrener eller morgenfruekronblade til pynt.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: