Ovnpandekager med bacon
45 min

Ovnpandekager med bacon

Pandekage bagt i ovn med bacon - perfekt til morgenmad eller bruch.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnpandekager med bacon

Pandekage bagt i ovn med bacon - perfekt til morgenmad eller bruch.

Antal portioner
  • 200 g bacon i små tern
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 6 dl mælk
  • 3 æg
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1½ liter blandede babysalatblade
  • 300 g cherrytomater på stilk

Fremgangsmåde:

Fold kanten op på to store stykker bagepapir så hvert stykke danner en firkantet form (ca. 35 x 40 cm.). Fordel halvdelen af baconen i den ene papirform og steg baconen midt i ovnen til den er let gylden. Pisk imens mel og 2½ dl af mælken sammen - til en lind dej. Pisk resten af mælken i. Pisk æggene i - et ad gangen og til sidst saltet. Fordel halvdelen af pandekagedejen over den ristede bacon og bag pandekagen midt i ovnen. Træk bagepapiret over på en bagerist og lad pandekagen køle lidt af. Rul den lune pandekage sammen ved hjælp af bagepapiret. Skær rullen i 4 skrå stykker og anret dem på portionstallerkener med salat og tomater. Server - og lav imens den anden pandekage

Tips

Bacon kan erstattes af skinke i små stykker, i så fald skal skinken ikke steges.

Tyttebærsyltetøj og revne gulerødder er klassisk tilbehør i Sverige.

Stegetid for bacon

Ca. 15 min. ved 225°.

Bagetid for pandekager

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %
Print