Ovnstegt kylling med dobbeltbagte kartofler og råkostsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Lækre sprøde kyllingestykker serveret til dejligt tilbehør

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 stor kylling

Marinade

  • ¼ liter kærnemælk
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt

Dobbeltbagte kartofler

Panade

  • 100 g rasp
  • 25 g fintrevet parmesanost
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 25 g smeltet smør

Råkostsalat

  • 1 rødbede
  • 4 gulerødder
  • 2 æbler
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk ahornsirup eller alm. sirup
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • græskarkerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Del kyllingen i bryst og lår og del dem halvt igennem, så der bliver 8 stykker i alt.

Marinade

Pisk kærnemælk, sennep, hvidløg og salt sammen. Vend kyllingen i marinaden - det gøres nemmest i en frysepose - og stil det i køleskabet i mindst 3 timer - gerne natten over.

Dobbeltbagte kartofler

Vask kartoflerne og bag dem midt i ovnen. Lad kartoflerne afkøle i ca. 5 min. Halver dem, hvis de er store eller skær et låg af dem. Skrab kartoffelmassen over i en skål. Mos det med en gaffel og rør fraiche og persille i. Smag til med salt og peber. Fyld mosen tilbage i kartoffelskallerne med en ske eller en sprøjtepose. Skru ovnen op på 225°.

Panade

Bland rasp med ost, mel, salt og krydderier. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, dryp dem lidt af og vend dem i panaden - én ad gangen. Læg dem på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad, dryp med smeltet smør og lad dem stege gyldne midt i ovnen. Sæt kartoflerne i ovnen de sidste 15 min., så de bliver varme indeni og gyldne ovenpå.

Råkostsalat

Skræl rødbeder, gulerødder og evt. æbler og snit dem i meget fine strimler eller riv dem groft. Rør en dressing af citronsaft, sirup og salt og vend det hele godt sammen. Pynt med græskarkerner.

Bagetid for kartofler

Ca. 1 time ved 200°.

Bagetid for kylling

Ca. 45 min. ved 225°.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: