Ovnstegt kylling med dobbeltbagte kartofler og råkostsalat
60+ min

Ovnstegt kylling med dobbeltbagte kartofler og råkostsalat

Lækre sprøde kyllingestykker serveret til dejligt tilbehør
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegt kylling med dobbeltbagte kartofler og råkostsalat

Lækre sprøde kyllingestykker serveret til dejligt tilbehør

Antal portioner
  • 1 stor kylling

Marinade

  • ¼ liter kærnemælk
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt

Dobbeltbagte kartofler

Panade

  • 100 g rasp
  • 25 g fintrevet parmesanost
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 25 g smeltet smør

Råkostsalat

  • 1 rødbede
  • 4 gulerødder
  • 2 æbler
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk ahornsirup eller alm. sirup
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • græskarkerner

Fremgangsmåde:

Del kyllingen i bryst og lår og del dem halvt igennem, så der bliver 8 stykker i alt.

Marinade

Pisk kærnemælk, sennep, hvidløg og salt sammen. Vend kyllingen i marinaden - det gøres nemmest i en frysepose - og stil det i køleskabet i mindst 3 timer - gerne natten over.

Dobbeltbagte kartofler

Vask kartoflerne og bag dem midt i ovnen. Lad kartoflerne afkøle i ca. 5 min. Halver dem, hvis de er store eller skær et låg af dem. Skrab kartoffelmassen over i en skål. Mos det med en gaffel og rør fraiche og persille i. Smag til med salt og peber. Fyld mosen tilbage i kartoffelskallerne med en ske eller en sprøjtepose. Skru ovnen op på 225°.

Panade

Bland rasp med ost, mel, salt og krydderier. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, dryp dem lidt af og vend dem i panaden - én ad gangen. Læg dem på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad, dryp med smeltet smør og lad dem stege gyldne midt i ovnen. Sæt kartoflerne i ovnen de sidste 15 min., så de bliver varme indeni og gyldne ovenpå.

Råkostsalat

Skræl rødbeder, gulerødder og evt. æbler og snit dem i meget fine strimler eller riv dem groft. Rør en dressing af citronsaft, sirup og salt og vend det hele godt sammen. Pynt med græskarkerner.

Bagetid for kartofler

Ca. 1 time ved 200°.

Bagetid for kylling

Ca. 45 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 38 %
Print