Ovnstegt laks med vintertzatziki
45 min
•
&format=webp)
Dejlige rodfrugter og laks bagt i ovnen. Og en frisk tzatziki med grønkål.
Ingredienser
1 kg
Skrubbede melede kartofler i tynde stave
|
|
---|---|
400 g
Skrællede rødbeder i tykke stave
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Vintertzatziki
150 g
Friske grønkålsblade eller palmekål
|
|
---|---|
3
Uskrællede æbler, fx jonagold (ca. 375 g)
|
|
250 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
1
Stort knust fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
500 g
Skind-og benfri laksefilet i 8 stykker (ca. g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Finthakkede, friske grønkålsblade
|
---|
Sådan gør du
Bagetid for laks:
Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.
Vintertzatziki
Du kan skifte hvidløg ud med peberrod i tzatzikien. Giv evt. kartoflerne et par minutters grill til sidst.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6104 kJ / 1459 kcal
Næringsindhold pr. 100g
226 kJ / 54 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 16,4 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 72,4 % | 9,6 g |
Fedt: | 11,2 % | 0,7 g |
