Ovnstegt laks med vintertzatziki
45 min
•
&format=webp)
Dejlige rodfrugter og laks bagt i ovnen. Og en frisk tzatziki med grønkål.
Ingredienser
1 kg
Skrubbede melede kartofler i tynde stave
|
|
---|---|
400 g
Skrællede rødbeder i tykke stave
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Vintertzatziki
150 g
Friske grønkålsblade eller palmekål
|
|
---|---|
3
Uskrællede æbler, fx jonagold (ca. 375 g)
|
|
250 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
1
Stort knust fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
500 g
Skind-og benfri laksefilet i 8 stykker (ca. g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Finthakkede, friske grønkålsblade
|
---|
Sådan gør du
Vintertzatziki
Bagetid for laks
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte hvidløg ud med peberrod i tzatzikien. Giv evt. kartoflerne et par minutters grill til sidst.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
389 kJ / 93 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,8 g |
Protein: | 5,9 g |
Fedt: | 3,3 g |
Kulhydrat: | 9,8 g |
