Pandebrød

1 time
Fryseegnet
Pandebrød

Pandebrød er virkelig nemme og hurtige brød. Prøv denne opskrift på pandebrød, som ikke skal hæve - bare bages/steges direkte på panden. Bag brødene lige så hurtigt som du kan spise dem - eller hold dem lune ,til de skal nydes. Fyld dem med dit yndlingsfyld, spis dem med det samme - eller tag dem med.

Ingredienser

50 g Rugmel (ca. 1 dl)
2½ tsk Bagepulver
½ tsk Sukker
1 tsk Groft salt
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
¼ liter Mælk
25 g Smør - til bagning

Sådan gør du

Pandebrød

  • Bland rugmel, bagepulver, sukker, salt og hvedemel i en skål (hold lidt hvedemel tilbage). Tilsæt mælk og slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Del dejen i 6 portioner og rul dem ud til runde dejplader (ca. 20 cm i diameter).
  • Smelt lidt af smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg en dejplade i panden og bag den ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side.
  • Bag de sidste dejplader på samme måde.
  • Pak efterhånden brødene ind i alufolie så de holder sig varme og bløde. Server brødene lune.

Dejen kan også bruges til tynde, sprøde brød. Del dejen i 24 portioner og rul dem ud til meget tynde dejplader (ca. 14 cm i diameter). Læg dejpladerne på plader med bagepapir og pensl dem med ca. 50 g smeltet smør. Bag brødene øverst, i midten og nederst i ovnen i 12-15 min. ved 200° - varmluft. Server de lune, sprøde brød som snacks.

Pandebrødene kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5465 kJ / 1306 kcal

Næringsindhold pr. 100g

923 kJ / 221 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 10,6 % 5,8 g
Kulhydrat: 71,2 % 38,6 g
Fedt: 18,2 % 4,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pandebrod/