Pandekagelagkage
4 timer 45 min
•
Arbejdstid: 1 time
&format=webp)
Pandekagelagkage smager fantastisk og er smuk at se på! En pandekagelagkage kan varieres i det uendelige - i denne version består fyldet af skyr-hindbærskum og pandekagelagkagen er toppet med friske bær.

Ingredienser
1 lagkage
Skyr-hindbærskum
3 blade Husblas | |
---|---|
250 g Frosne hindbær |
2½ dl Piskefløde | |
---|---|
2½ dl Skyr med vanilje | |
½ tsk Vaniljepulver |
Pandekager - ca. 10 stk.
50 g Havregryn (ca. 1½ dl) | |
---|---|
50 g Hvedemel (ca. ¾ dl) | |
3 Æg | |
1½ dl Mælk | |
1 dl Skyr med vanilje | |
½ tsk Vaniljepulver | |
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet) | |
¼ tsk Groft salt |
25 g Smør til stegning |
---|
Pynt
Friske hindbær, blåbær og brombær | |
---|---|
Rød skovsyre |
Sådan gør du
Skyr-hindbærskum
Pandekage
Bedømmelse
Pandekagelagkagen kan også laves i en variation med jordbær og mango. Erstat de frosne hindbær med jordbær og kom små mangotern mellem lagene. Pynt pandekagelagkagen med friske jordbær.
Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8176 kJ / 1954 kcal
Næringsindhold pr. 100g
633 kJ / 151 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 16,6 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 23,4 % | 8,7 g |
Fedt: | 60 % | 10,3 g |