Pandekagelagkage

Pandekagelagkage

60+ min
Pandekagelagkage smager fantastisk og er smuk at se på! En pandekagelagkage kan varieres i det uendelige - i denne version består fyldet af skyr-hindbærskum og pandekagelagkagen er toppet med friske bær.
https://www.arla.dk/opskrifter/pandekagelagkage/

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hindbærrene i en gryde og bring dem i kog - Kog ved svag varme og uden låg i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen og lad hindbærrene afdryppe i en sigte i ca. 1 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
  • Kom de varme hindbær i en skål (kasser saften) og smelt husblassen heri.
  • Blend blandingen med en stavblender og stil den tildækket i køleskabet til den er kølet af.
  • Pisk fløden til et let flødeskum.
  • Vend skyr, vaniljepulver og hindbærblandingen heri.
  • Stil skyr-hindbærskummet tildækket i køleskabet i ca. ½ time eller til cremet har sat sig og er blevet lidt fast.
  • Blend havregryn, mel, æg og de øvrige ingredienser.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en lille pande (ca. 18 cm i diameter).
  • Steg en pandekage ad gangen (ca. ½ dl dej pr. pandekage) ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side - eller til de er gyldne. Gentag med resten af dejen og lad pandekagerne køle af.
  • Byg pandekagelagkagen op direkte på et kagefad.
  • Læg en pandekage på fadet. Fordel ca. ½ dl skyr-flødeskum på pandekagen. Placer en pandekage ovenpå og tryk den let fast - Gentag til der ikke er mere fyld og flere pandekager..
  • Slut af med skyr-flødeskum på toppen.
  • Stil lagkagen tildækket i køleskabet i ca. 3 timer.
  • Pynt bær og skovsyre.

Pandekagelagkagen kan også laves i en variation med jordbær og mango. Erstat de frosne hindbær med jordbær og kom små mangotern mellem lagene. Pynt pandekagelagkagen med friske jordbær.

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Energiindhold for hele retten:

8174 kJ / 1954 kcal

Næringsindhold pr. 100g

633 kJ / 151 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 16,6 % 6,2 g
Kulhydrat: 23,4 % 8,7 g
Fedt: 60 % 10,3 g
Mere inspiration

Ideer til andre variationer af pandekagelagkage

Ingredienser

Skyr-hindbærskum
3 blade Husblas
250 g Frosne hindbær
2½ dl Piskefløde
2½ dl Skyr med vanilje
½ tsk Vaniljepulver
Pandekager - ca. 10 stk.
50 g Havregryn (ca. 1½ dl)
50 g Hvedemel (ca. ¾ dl)
3 Æg
1½ dl Mælk
1 dl Skyr med vanilje
½ tsk Vaniljepulver
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
25 g Smør til stegning
Pynt
Friske hindbær, blåbær og brombær
Rød skovsyre