Pandekagelagkage
4 timer 45 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Pandekagelagkage smager fantastisk og er smuk at se på! En pandekagelagkage kan varieres i det uendelige - i denne version består fyldet af skyr-hindbærskum og pandekagelagkagen er toppet med friske bær.
Ingredienser
Skyr-hindbærskum
|
3 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
250 g
Frosne hindbær
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
2½ dl
Skyr med vanilje
|
|
|
½ tsk
Vaniljepulver
|
Pandekager - ca. 10 stk.
|
50 g
Havregryn (ca. 1½ dl)
|
|
|---|---|
|
50 g
Hvedemel (ca. ¾ dl)
|
|
|
3
Æg
|
|
|
1½ dl
Mælk
|
|
|
1 dl
Skyr med vanilje
|
|
|
½ tsk
Vaniljepulver
|
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
25 g
Smør til stegning
|
|---|
Pynt
|
Friske hindbær, blåbær og brombær
|
|
|---|---|
|
Rød skovsyre
|
Sådan gør du
Skyr-hindbærskum
Pandekage
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Pandekagelagkagen kan også laves i en variation med jordbær og mango. Erstat de frosne hindbær med jordbær og kom små mangotern mellem lagene. Pynt pandekagelagkagen med friske jordbær.
Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
634 kJ / 152 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 6,2 g |
| Fedt: | 10,3 g |
| Kulhydrat: | 8,7 g |