Paneer med spinat, tomat og ingefær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

En indisk inspireret ret, også kaldet Palak paneer. Dejlig grøn ret med paneer ost. En opskrift fra Nadia Mathiasen, foodfanatic.dk til Karolines Køkken.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Paneer

  • 1 liter letmælk eller sødmælk
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • ghee eller klaret smør til stegning
  • 1 zittauerløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1- 2 røde chilipebre
  • 2 tomater
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 500 g frossen helbladet spinat, optøet
  • 1 tsk sukker
  • 1½ dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • groft salt
  • ½ bundt friske korianderblade
  • citron (usprøjtet) i både
  • 320 g løse ris, parboiled - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Paneer

Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Skær den afkølede paneer i 2-3 centimeter store tern og steg dem gyldne på en sauterpande i ghee eller klaret smør. Tag paneeren af panden.

Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak chili - kassér eventuelt kernerne. Hak tomaterne.

Sauter løg, hvidløg, chili og ingefær ved lav varme i samme pande i 8-10 min. og tilsæt nu krydderier. Kom lidt ekstra ghee eller klaret smør på undervejs, hvis panden bliver for tør. Steg videre i et par minutter og kom de hakkede tomater på panden sammen med en lille sjat vand. Lad pandens indhold simre i 5 min., inden du tilsætter spinat og sukker. Kom atter lidt vand ved undervejs, hvis retten bliver for tør. Vend spinaten rundt, til den er varmet igennem, og tilsæt nu yoghurt. Blend og smag til med salt. Kom den stegte paneer ved og varm den igennem.

Top med hakket koriander og server med citronbåde og ris.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag