Panna cotta med ferskensirup

Panna cotta med ferskensirup

60+ min
Panna cotta er en enkel klassisk flødedessert af italiensk oprindelse - her serveret med en smuk hjemmelavet ferskensirup. Vaniljekornene vil synke en smule til bunds, men de kommer til syne, når du vender panna cotta ud af glasset. Du kan bruge de glas du har til dine panna cottaer og de kan forberedes dagen forinden.
https://www.arla.dk/opskrifter/panna-cotta-med-ferskensirup/

Sådan gør du

  • Varm langsomt fløden op i en gryde.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker til gryden.
  • Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
  • Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Flyt gryden fra varmen, fjern vaniljestangen og tilsæt den udblødte husblas - Rør i cremen til husblassen er helt opløst.
  • Hæld derefter cremen i 4 forme (á ca. 1½ dl).
  • Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste.
  • Skær fersknerne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand.
  • Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 30 min. eller til saften er kogt ud af frugten.
  • Hæld frugtblandingen i en sigte og si siruppen fra - Frugtkødet kan bruges som kompot på yoghurt, grød eller brød.
  • Kog evt. siruppen lidt ind, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
  • Dyp bunden af formene i varmt vand og vend dem ud af formene.
  • Sæt dem på 4 tallerkener, hæld lidt ferskensirup over og server resten til.

Du kan erstatte fersknerne med nektariner. Det giver den samme flotte farve.

Siruppen kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

10197 kJ / 2437 kcal

Næringsindhold pr. 100g

800 kJ / 191 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 2,9 % 1,4 g
Kulhydrat: 31,5 % 14,8 g
Fedt: 65,6 % 14,2 g
Mere inspiration

En anden dejlig italiensk dessertklassisker ...

Stracciatella is
60+ min
Stracciatella is
(2)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Panna cotta
½ liter Piskefløde
1 Vaniljestang
6 spsk Sukker
2 blade Husblas
Ferskensirup
4 Ferskner
50 g Sukker
3 spsk Vand