Panna cotta med ferskensirup

Panna cotta med ferskensirup

60+ min
Panna cotta er en enkel klassisk flødedessert af italiensk oprindelse - her serveret med en smuk hjemmelavet ferskensirup. Vaniljekornene vil synke en smule til bunds, men de kommer til syne, når du vender panna cotta ud af glasset. Du kan bruge de glas du har til dine panna cottaer og de kan forberedes dagen forinden.

Sådan gør du

Panna cotta
  • Varm langsomt fløden op i en gryde.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
  • Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flyt gryden fra varmen, fjern vaniljestangen og tilsæt den udblødte husblas. Rør i cremen til husblassen er helt opløst.
  • Hæld derefter cremen i 4 forme (á ca. 1½ dl). Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste.
Ferskensirup - ca. 1 dl
  • Skær fersknerne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand.
  • Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 30 min. eller til saften er kogt ud af frugten.
  • Hæld frugtblandingen i en sigte og si siruppen fra. Kog evt. siruppen lidt ind, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
  • Frugtkødet kan bruges som kompot på yoghurt, grød eller brød.
Servering
  • Dyp bunden af formene i varmt vand og vend dem ud af formene. Sæt dem på 4 tallerkener, hæld lidt ferskensirup over og server resten til.
Mere inspiration

En anden dejlig italiensk dessertklassisker ...

Stracciatella is
60+ min
Stracciatella is
(2)
Velbekomme!
Variation

Du kan erstatte fersknerne med nektariner. Det giver den samme flotte farve.

Frysetip

Siruppen kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10567 kJ / 2526 kcal

Næringsindhold pr. 100g

829 kJ / 198 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 2,8 % 1,4 g
Kulhydrat: 30,4 % 14,8 g
Fedt: 66,8 % 14,9 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Panna cotta
½ liter
Vaniljestang
1
Sukker
6 spsk
Husblas
2 blade
Ferskensirup
Ferskner
4
Sukker
50 g
Vand
3 spsk