Pære belle Helene - den lette

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Den klassiske dessert i en skøn og let version.

Ingredienser

Antal portioner

Pæreis

  • 625 g syltede pærer
  • 4 spsk høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Pæreis

Kom pærer og lage i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Bring pæreblandingen i kog i en tykbundet gryde. Bland lidt sukker og vaniljekorn sammen. Bland det og resten af sukkeret og majstivelse sammen og drys det i pæreblandingen under omrøring. Bring atter puréen i kog og kog den ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt citronsaft og lad pærepuréen køle af. Vend kvark i og kom blandingen i en form (ca. 2 liter). Dæk den med alufolie og frys isen i mindst 8 timer. Rør i den 4-5 gange under indfrysningen. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Lad pærerne dryppe godt af i en sigte. Fordel den høvlede chokolade på kolde tallerkener sammen med de syltede pærer og 250 g af pæreisen.

Tips

Gem resten af isen i fryseren til en anden god gang.
Man kan også lave isen i en ismaskine. Kør blandingen i ca. 45 min. eller til den er frossen og kan kugles op.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,2 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 12 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: