Pære belle Helene - den lette
60+ min

Pære belle Helene - den lette

Den klassiske dessert i en skøn og let version.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pære belle Helene - den lette

Den klassiske dessert i en skøn og let version.

Antal portioner
  • 625 g syltede pærer
  • 4 spsk høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Kom pærer og lage i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Bring pæreblandingen i kog i en tykbundet gryde. Bland sukker og majstivelse sammen og drys det i pæreblandingen under omrøring. Bring atter puréen i kog og kog den ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt citronsaft og lad pærepuréen køle af. Vend Cheasy med vaniljesmag i og kom blandingen i en form (ca. 2 liter). Dæk den med alufolie og frys isen i mindst 8 timer. Rør i den 4-5 gange under indfrysningen. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Ved serveringen

Lad pærerne dryppe godt af i en sigte. Fordel den høvlede chokolade på kolde tallerkener sammen med de syltede pærer og 250 g af pæreisen.

Tips

Gem resten af isen i fryseren til en anden god gang. Man kan også lave isen i en ismaskine. Kør blandingen i ca. 45 min. eller til den er frossen og kan kugles op.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 12 %
Print