Pærer i sirup til skimmelost

30 min
Pærer i sirup til skimmelost

Sukkersyltede, krydrede pærer smager virkelig dejligt sammen med blåskimmelost.

Ingredienser

4 Faste pærer, fx conference
3 dl Vand
3 spsk Sukker
½ Vaniljestang i tynde strimler
1 Kanelstang
125 g Blåskimmelost

Tilbehør

100 g Landbrød i ristede tynde skiver

Sådan gør du

Pærer i sirup

  • Skræl pærerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
  • Kom pærestykkerne i en lille gryde sammen med de øvrige ingredienser.
  • Kog pærerne ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. eller til de er møre.
  • Tag pærerne op og kog lagen ved kraftig varme til der er ca. ½ dl sirup. Lad siruppen køle lidt af og hæld den over pærerne.

Servering

  • Server de lune pærer i sirup til ost og brød.

Tip

  • Lad kanel og vaniljestrimler blive i siruppen - det pynter ved serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5148 kJ / 1230 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 9,2 % 2,4 g
Kulhydrat: 51,6 % 13,4 g
Fedt: 39,2 % 4,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/parer-i-sirup-til-skimmelost/