Parfait med kardemomme, hindbær og marengs

Afslut middagen med denne cremede parfait med smag hvid chokolade og kardemomme - et nemt og lækkert alternativ til en rørt flødeis.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Parfait med kardemomme, hindbær og marengs

Afslut middagen med denne cremede parfait med smag hvid chokolade og kardemomme - et nemt og lækkert alternativ til en rørt flødeis.

Antal portioner

Parfait

Marengs

  • 1 æggehvide
  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk flormelis

Pynt

  • 150 g rensede hindbær
  • stødte, hele kardemommefrø

Fremgangsmåde:

Parfait

Smelt chokoladen over vandbad. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Pisk forsigtigt den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen. Pisk fløden til et let skum. Vend forsigtigt flødeskum, æggesnaps, kardemomme og vaniljesukker godt sammen. Hæld iscremen i en springform og stil den tildækket i fryseren i mindst 4 timer.

Marengs

Pisk æggehvide og sukker stift. Sigt flormelis og vend i blandingen. Form 80 små toppe (á ca. 1 tsk) på en plade med bagepapir - brug gerne en sprøjtepose. Bag marengstoppene midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Pynt isen med hindbær, marengstoppe og stødt kardemomme.

Bagetid

Ca. 2 timer ved 100° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 69 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Protein: 4 %
  • Fiber: 6,6 g
Print