Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.
Det er vigtigt at støbe påskekagen i en glat silikoneform. Hvis du støber kagen i en almindelig springform er det svært at få sider og bund helt glatte, og det er vanskeligt at frigøre den frosne kage fra en almindelig springform. Silikoneforme kan fås i mange størrelser, og nogle er ikke helt så høje. I det tilfælde kan kagen støbes i en form med lidt større diameter, fx 22 cm i diameter. Så er det ikke nødvendigt, at silikoneformen er højere end 5 cm.
Det er vigtigt at være præcis med målene og temperaturen på glazen. Er glazen for varm vil den løbe for hurtigt af kagen - sker dette kan glazen som løber af kagen hældes over den igen, så påskekagen får to lag glaze. Hvis du ikke har et sukkertermometer, kan du bruge et stegetermometer til at måle temperaturen på glazen.
Stil påskekagen tilbage i fryseren efter glazen er hældt over. Tag den frosne kage ud af fryseren dagen før servering og lad den tø op i køleskab på serveringsfadet.
28237 kJ / 6749 kcal
1415 kJ / 338 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 6,9 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 41,3 % | 34,4 g |
Fedt: | 51,8 % | 19,8 g |
50 g
Usaltede pistacienødder
|
|
---|---|
75 g
Marcipan
|
|
75 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
75 g
Blødt smør
|
|
2
Æg
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
6 blade
Husblas
|
|
---|---|
5
Æg
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
1½ tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
¾ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
4 dl
Piskefløde
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
---|---|
50 g
Flormelis (ca. ¾ dl)
|
|
25 g
Mandelmel
|
|
50 g
Koldt smør i tern
|
|
1 spsk
Vand
|
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
1¼ dl
Mælk
|
|
30 g
Glukosesirup
|
|
150 g
Finthakket hvid chokolade
|
|
¼ tsk
Gul pastafarve
|
Spiselige blomster
|
|
---|---|
Hvid chokolade i spåner
|
|
Finthakkede usaltede pistacienødder
|