Pasta i oreganofløde med stegte peberfrugter

30 min
Pasta i oreganofløde med stegte peberfrugter

Røgede mandler giver grøntsager, fløde og pasta et ekstra pift.

Ingredienser

3 liter Vand
3 tsk Groft salt
400 g Tørret pasta, fx fettuccine
2 tsk Rapsolie
6 Røde og gule peberfrugter i lange strimler (ca. 600 g)
3 Rødløg i både (ca. 200 g)
1 tsk Groft salt
75 g Røgede mandler
¼ liter Madlavningsfløde
1 dl Grofthakkede oreganoblade
½ tsk Groft salt
Groftkværnet peber

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen 8-9 min., til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.
  • Lad imens fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Kom peberfrugter, løg og salt i panden og steg grøntsagerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Hak ca. halvdelen af mandlerne groft.
  • Bring fløden i kog i den store gryde og tilsæt de hakkede mandler, oregano og salt. Vend den afdryppede pasta i oreganofløden og smag til.
  • Kom pasta med oreganofløde i et stort fad. Hæld de stegte peberfrugter og løg henover. Drys med de hele mandler og groftkværnet peber og server retten med det samme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10234 kJ / 2446 kcal

Næringsindhold pr. 100g

492 kJ / 118 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 13,9 % 4 g
Kulhydrat: 61,5 % 17,8 g
Fedt: 24,6 % 3,3 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-i-oreganoflode-med-stegte-peberfrugter/