Pasta med bacon og æble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(54 vurderinger)

30 min

Kombinationen af æbler, løg og bacon er en dejlig klassiker. Her er den brugt på en ny måde sammen med pasta.

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 tørrede pastaer, fx makaroni
  • 1 dl hakket bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen ca. 7 min. til den er mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Læg imens baconternene i en kold pande og steg dem - først 5 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad 1 spsk baconfedt blive tilbage i panden og kasser resten. Lad baconternene dryppe af på et stykke køkkenrulle. Steg løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt æbler og steg i yderligere ca. 1 min. Kom den ene dl kogevand, fløde, de stegte bacontern, salt og peber i panden og bring saucen i kog. Smag til.

Kom den nykogte pasta i en skål, hæld æblesaucen over og drys med persille.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 64 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde: