Pasta med linsesauce og nøddegremolata
30 min

Pasta med linsesauce og nøddegremolata

Den sprøde gremolata med nødder giver et dejligt pift til pastaen, linserne og de grillede grøntsager. En fin og fyldig ret på en kødløs dag.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med linsesauce og nøddegremolata

Den sprøde gremolata med nødder giver et dejligt pift til pastaen, linserne og de grillede grøntsager. En fin og fyldig ret på en kødløs dag.

Antal portioner

Nøddegremolata

  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 300 g græskar i tynde strimler, fx hokkaido græskar
  • 1 knoldselleri i tynde strimler (ca. 300 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 200 g tørret pasta, fx muslingeskaller

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand - til vandet er klart. Bring saucen i kog og tilsæt de afdryppede linser.

Nøddegremolata

Bland nødder, persille og citronskal sammen og kom det i en skål.

Fordel græskar og selleri på en bageplade med alufolie. Bland grøntsagerne med citronsaft, olie og salt og grill dem øverst i ovnen.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen i 9-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad hurtigt pastaen dryppe af i en sigte og vend den sammen med den varme linsesauce. Smag til. Kom pasta og sauce i en stor varm skål. Fordel de grillede grøntsager og drys med lidt nøddegremolata. Server resten af gremolataen til.

Grill

Ca. 10 min.

Tips

Hokkaido græskar behøver du ikke skrælle, vask den blot godt. Andre typer græskar, med en tykkere skræl, skal skrælles inden du skærer den i tynde strimler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 67,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 27 %
Print