Pasta med linsesauce og nøddegremolata
30 min
•
Den sprøde gremolata med nødder giver et dejligt pift til pastaen, linserne og de grillede grøntsager. En fin og fyldig ret på en kødløs dag.
Ingredienser
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
250 g
Tørrede belugalinser eller grønne linser fra Puy
|
|
4 dl
Ostesauce
|
Nøddegremolata
50 g
Hakkede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
300 g
Græskar i tynde strimler, fx hokkaido græskar
|
|
---|---|
1
Knoldselleri i tynde strimler (ca. 300 g)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 tsk
Rapsolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
2 liter
Vand
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Tørret pasta, fx muslingeskaller
|
Sådan gør du
Nøddegremolata
Hokkaido græskar behøver du ikke skrælle, vask den blot godt. Andre typer græskar, med en tykkere skræl, skal skrælles inden du skærer den i tynde strimler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10111 kJ / 2417 kcal
Næringsindhold pr. 100g
484 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,3 g |
Protein: | 20,3 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 52,8 % | 15 g |
Fedt: | 26,9 % | 3,5 g |
Relateret video
Sådan koger du pasta
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.