Pasta med marineret tun

Pasta med marineret tun

30 min
Frisk og lækker pastaret, som smager dejligt og ikke tager lang tid at lave.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-marineret-tun/

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra tunen og kom den i en frysepose. Kom kapers, citronskal, -saft og peber i posen og luk den tæt. Læg tunen i køleskabet i mindst 15 min.
  • Mos osteternene groft med en gaffel.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 1 dl pastavand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag. Lad olien blive varm i gryden og svits squash og forårsløg i ca. 2 min. Kom spaghettien og den ene dl pastavand tilbage i gryden og vend godt rundt. Hæld spaghetti og grøntsager i varme dybe tallerkener. Fordel den marinerede tun og osten over retten og server straks.
Energiindhold for hele retten:

9651 kJ / 2307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 26,7 % 7,3 g
Kulhydrat: 42,5 % 11,6 g
Fedt: 30,8 % 3,8 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

2 dåser Tun i vand (ca. 300 g)
125 g Kapers - uden lage
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern - afdryppet
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
300 g Tørret spaghetti, fx fuldkorns
2 spsk Olivenolie
2 Grønne squash i små tern (ca. 400 g)
2 bundter Forårsløg i tynde ringe (ca. 200 g)
Pynt
Forårsløg i tynde ringe